Millainen olisi sinun unelmiesi kesämökki? Mummonmökki-tyylinen rakennus ilman juoksevaa vettä ja sähköä, moderni huvila kaikilla mukavuuksilla vai jotain siltä väliltä? Entäs millaiselle tontille haluaisit mökkisi rakentaa? Sijaitseeko unelmiesi mökkitontti kalliolla meren äärellä, idyllisesti järven rannalla vaiko maalaisromanttisesti pellon laidalla? Tiesitkö muuten, että me Teri-Taloilla rakennamme myös kesämökkejä?

Mökkitrendejä ja tyylejä on yhtä paljon kuin on mökin rakentajiakin. Viime vuosina on kuitenkin noussut pintaan muutamia yleisimpiä selkeästi vallinneita trendejä mökkien rakentamisessa, vaikka mökkejä löytyykin karsituista ja minimalistisista mökeistä hulppeisiin huviloihin. Tällä hetkellä vahvassa suosiossa on nykytrendien sekä vanhan ja perinteikkään sekoittaminen.

Ikkunat ovat suuressa roolissa

Nykyään ei ikkunoiden koossa ja määrässä säästellä. Mökit saatetaan kehystää ikkunoilla lähes kokonaan, jolloin ainoastaan mökin kantavat rakenteet ovat rajana ikkunoiden määrälle. Ikkunoiden suuri pinta-ala tuo mökkiä ympäröivän Suomen upean luonnon myös osaksi mökin sisustusta, joka luo viihtyisyyttä ja tunnelmaa. Isot ikkunat tekevät mökistä mielenkiintoisen myös ulkopuolelta, ne toimivat takuuvarmasti katseen kääntäjinä. Nykyään monet haaveilevat tai rakentavat suurilla ikkunoilla varustetun mökin puusta, jolloin perinteinen puu ja modernit suuret ikkunat luovat yhdessä mielenkiintoisen kokonaisuuden, jossa yhdistyvät perinteikkyys ja nykypäivä

Vexalan uniikin kakkoskodin suurista ikkunoista kelpaa katsella upeita merimaisemia.

Mökin koko

Mökkien neliömäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Nykyään rakennetaan paljon lähes 200 neliöisiä loma-asuntoja samoille henkilömäärille, jotka ennen mahtuivat mökkeilemään pienessä mummonmökissä. Tämä johtunee siitä, että monet pitävät mökkejään kakkoskotina, joilta vaaditaan lähes saman verran, ellei jopa enemmän tilaa kuin kaupungissa sijaitsevalta ykkösasunnolta. Mökit myös varustellaan nykypäivän kakkosasunnon luonteen mukaisesti.

Tämä mökki toteutettiin yhdessä asiakkaan kanssa ruutupaperille piirretyn luonnoksen pohjalta.

Minimalistisuus ja pulpettikatto

Minimalistisuus on jälleen muodissa. Tällä hetkellä monet rakentavat mökkinsä riisuttuun ja minimalistiseen tyyliin laatikon muotoon, josta on jätetty kaikki ylimääräinen pois. Näissä mökeissä ei ole turhia kulmia vaan ainoastaan hyvin selkeitä linjoja ja paljon suuria ikkunoita. Minimalistiset mökit miellyttävät ainakin skandinaavista karsittua kokonaisuutta arvostavaa silmää.

Laatikkomökki tarvitsee suojakseen tietysti katon. Jos haluat olla nykymuodin mukainen, rakennat sen pulpetin muotoon. Ratkaisu ei välttämättä ole rakentajien mielestä se kaikkein käytännöllisin, mutta monille katon esteettisyys on tärkeää. Pulpettikattoiset mökit näyttävät upeilta, eivätkä räystäskourut tai kattolaudat pilaa maisemaa.

Myös tästä uniikista helmestä löytyy pulpettikatto.

Puuta sen olla pitää

Puurakentaminen on muodikasta ja se pätee tietysti myös mökin rakentamiseen. Trendikkyyden lisäksi puumökeissä on myös terveellinen sisäilma, minkä lisäksi puuseinät ovat myös kaunis sisustuselementti. Puumökki sulautuu suomalaiseen luontoon kauniisti, eikä riitele ympäristön kanssa.

Näissä maisemissa kelpaa viettää vapaa-aikaa niin kesällä kuin talvella.

Kesämökin sisustus

Mökki on sisältä parhaimmillaan tunnelmallinen hengähdyspaikka, jossa aika pysähtyy. Mökin sisustus voi vaihdella perinteisestä moderniin tai kotoisasta koristeelliseen. Toisille mökin sisustus koostuu vuosien mittaan sieltä täältä hankituista ja kertyneistä tavaroista, jotka yhdessä muodostavat sekalaisen ja tunnelmallisen kokonaisuuden. Toiset taas haluavat sisustaa mökin viimeisimpien trendien mukaisesti. Kesämökin sisustus voi kuitenkin hyvin olla ykköskodin sisustusta rennompi, leikkisämpi ja värikkäämpi.

Mökillä halutaan yleensä viettää aikaa rennosti läheisten kanssa, joten mökin sisustuksessa on tärkeää huomioida rentoutumispaikat sisällä ja ulkona, ruoanlaittomahdollisuudet ja yöpymispaikkojen riittävyys. Mökillä tärkeässä roolissa ovat myös sauna ja pesutilat.

Mökin voi sisustaa lukemattomilla tavoilla. Paras lopputulos saavutetaan silloin, kun se on omannäköinen. Tärkeintä on, että viihdyt siellä, onhan mökkeily nimenomaan rentoutumista varten!

Uniikki kesämökki

Me teri-Taloilla rakennamme myös kesämökkejä. Toteutamme täysin toiveidesi ja tarpeidesi mukaisen uniikin kesämökin, jossa viihdyt ja rentoudut parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme olla prosessissa mukana jo ihan alkuvaiheesta lähtien, otathan siis meihin yhteyttä heti kun kesämökin suunnittelun aloittaminen on sinulle ajankohtaista!

Voit nyt varata ajan ilmaiseen suunnittelutapaamiseen täältä

Tutustu Norrhamsviken-taloon!

Tutustu unelmien rantahuvilaan!

Löydä inspiraatiota kesämökkiisi Teri-Talojen Pinterest-tililtä:
Inspiration: Summer house

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa