Talopaketin sisältö ja valmiusaste vaihtelee laajasti. Eri vaihtoehtoihin kannattaakin tutustua tarkasti ja selvittää mm. mikä osuus rakennusprosessista jää itselle hoidettavaksi. Esimerkiksi LVI- ja sähkösuunnittelu eivät usein kuulu talopaketin sisältöön, vaan niiden hankkiminen jää ostajan vastuulle.

Teri-Taloilta saat kaiken runkopaketista aina sisustusvalmiiseen toimitukseen saakka.

MATERIAALIPAKETTI VAI ELEMENTTIPAKETTI?

Materiaalipaketti ja elementtipaketti ovat toimitussisällöltään lähellä toisiaan. Jälkimmäisessä talo tehdään vain hieman pidemmälle valmiiksi jo tehtaalla.

MATERIAALIPAKETTI JA TALOPAKETTI VERTAILUSSA

Talo, joka myydään materiaalipakettina, sisältää nimensä mukaisesti rakennustarvikkeet sovitussa laajuudessa tontille toimitettuna. Yleensä materiaalipakettiin sisältyy talon runko, eli kaikki puutavara, levyt ja vesikattomateriaalit. Materiaalipaketin pystytyksestä vastaa joko asiakas itse tai hänen valitsemansa urakoitsija. Myös perustukset täytyy asiakkaan tehdä tai teettää talotehtaalta saatujen neuvojen mukaisesti.

Elementtipaketti puolestaan sisältää talon ulkoseinät valmiina elementteinä. Näissä ulkoseinäelementeissä on myös ikkunat jo paikoillaan. Sekä materiaalipaketin että elementtipaketin sisältö on useimmiten muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaan ja niihin voidaan sisällyttää esimerkiksi perustukset tai erilaisia sisustusmateriaaleja.

MITÄ TARKOITTAA RUNKOVALMIS TALOPAKETTI?

Useimmiten runkovalmis talopaketti toimitetaan tontille valmiina elementteinä. Siihen myös asennetaan valmiiksi kantavat seinät sekä kattotuolit ja välipohja, joten nimensä mukaisesti talon runko on toimituksen jälkeen valmis. On myös sovittavissa, että runkovalmis talopaketti sisältää niin ikään mahdolliset parvekkeen ja terassin kantavat rakenteet sekä vesikaton kantavat rakenteet asennettuna.

Esimerkiksi anturan ja perustusten tekeminen tai teettäminen jää kuitenkin runkovalmiin talopaketin kohdalla asiakkaaan hoidettavaksi.

KENELLE VESIKATTOVALMIS TALOPAKETTI SOPII?

Mikäli talo halutaan nopeasti säältä suojaan, kannattaa talopaketin valmiusasteeksi valita vesikattovalmis, joka on hieman pidemmälle viety versio runkovalmiista talopaketista.

VESIKATTOVALMIS TALOPAKETTI

Materiaalipaketin ja runkovalmiin talopaketin kohdalla nimi kertoo aika pitkälle siitä, mistä on kyse. Sama pätee myös vesikattovalmiiseen talopakettiin, sillä käytännössä kyseessä on talopaketti, joka toimitetaan tontille ja asennettaan siihen pisteeseen, että se on säältä suojassa. Runkovalmiiseen talopakettiin verrattuna vesikattovalmis on viety pidemmälle siinä mielessä, että se sisältää myös vesikaton aluskatteen ja laudoitukset sekä vesikatteet. Yleensä vesikattovalmiissa paikoilleen laitetaan talotehtaan toimesta myös ulko-ovet ja ikkunat.

ONKO VALMISTALO VALMIS TALO?

Valmistalo terminä viittaa yleensä talopakettiin, mutta sen todellinen valmiusaste riippuu sovitusta toimitussisällöstä. Toimitussisältöön kannattaakin kiinnittää huomiota, sillä esimerkiksi materiaalipakettina toimitettavan ja muuttovalmiin talopaketin välillä on suuria eroja niin hinnan kuin itse tehtävän tai urakoitsijaa vaativan työmäärän osalta.

SISUSTUSVALMIS TALOPAKETTI

HELPPOA JA MUKAVAN VAIVATONTA. TERI-TALOT SISUSTUSVALMIINA!

Kuuluuko unelmaasi kaunis koti, sinun oma paikkasi maailmassa. Koti jossa on fiksuja ja arkea helpottavia ratkaisuja. Koti josta on mukava unelmoida. Kaikki alkaa unelmasta, sinun visiostasi, jossa kaikki on mahdollista.

Tämä unelma on mahdollista toteuttaa! Räätälöi oma kotisi yhdessä Teri-Talojen kanssa. Me autamme tekemään unelmastasi totta.

Teri-Talojen sisustusvalmis konsepti on helppo ja vaivaton tapa rakentaa unelmien koti. Kaikki talomallimme ovat räätälöitävissä toiveidesi ja tarpeidesi mukaan ja jos mieleistäsi talomallia ei löydy valmiina, auttaa ammattitaitoinen henkilöstömme sinua suunnittelemaan unelmiesi kodin alusta loppuun saakka.

Teri-Talojen sisustusvalmiiseen talopakettiin on saatavilla kaikki tarvittava perustuksista aina vesikatteeseen saakka. Toimitamme talopaketin sisustusvalmiina ja sinun tarvitsee ainoastaan sisustaa kotisi tyylisi mukaan. Autamme sinua myös sisustussuunnittelussa ja toimitamme tarvitsemasi materiaalit joilla teet kodistasi näköisesi.

MITÄ TARKOITTAA SISUSTUSVALMIS TALOPAKETTI?

Sisustusvalmis talopaketti pitää sisällään rakentamisen talotehtaan toimesta nimensä mukaisesti aina sisustusvaiheeseen asti. Yleensä sisustusvalmiin talopaketin toimitukseen sisältyy myös sokkeli.

Lisäksi sisustusvalmiissa talopaketissa väliseinät ovat valmiiksi pystytetty ja levytetty, lattiat valettu, sähkö- ja putkityöt tehty ja lämmitys asennettu. Toimitukseen saa kauttamme myös materiaalitoimituksen, joka sisältää sisustusmateriaalit kuten maalit, tapetit ja lattiat. Halutessaan asiakas voi kuitenkin hyvin pitkälti vaikuttaa sisustukseen.

MUUTTOVALMIS TALOPAKETTI ON PITKÄLLE RAKENNETTU

Muuttovalmis talopaketti on kyseessä silloin, kun asiakkaalla on olemassa tontti, jolle hän tilaa toiveidensa mukaisen talon. Talotehdas toimittaa ja asentaa talon hoitaen kaiken alusta loppuun. Yleensä asiakkaan täytyy hankkia projektiin vastaava työnjohtaja ja joissain tapauksissa myös pääsuunnittelija, ellei talotehtaalla ole tällaista tarjota. Joissain tapauksissa muuttovalmis talopaketti ei sisällä perustuksia, joten tästä kannattaa sopia tapauskohtaisesti.

MUUTTOVALMIS, MUTTA TEKEMISTÄKIN JÄÄ

Vaikka talo onkin muuttovalmis, jää yleensä esimerkiksi ulkoseinien maalaus asiakkaan vastuulle. Asiakkaan täytyy myös olla paikalla vastaanottamassa tavarantoimituksia ja huolehtimassa rakentamisen aikaisesta siivouksesta. Toki nämäkin asiat voidaan sisällyttää tarvittaessa talopaketin sisältöön, mutta niistä on yleensä sovittava erikseen.

Talotehtaasta riippuen muuttovalmista talopakettia voidaan kutsua myös avaimet käteen -talopaketiksi. Sama nimitys on toisaalta käytössä toisinaan myös talovalmiista talopaketista.

Avaimet käteen -talopaketti

Avaimet käteen -talopaketti tarkoittaa käytännössä sitä, että myyjän tai yhteistyökumppanin kanssa sovitaan, mitä kaikkea asiakas haluaa talopakettiin sisällytettävän. Asiakas voi tapauskohtaisesti ostaa talopakettiinsa yksi, kaksi tai vaikka kolme lisäsopimusta.

Lisäsopimukset kohdistuvat eri firmoihin, jolloin esimerkiksi yksi firma tekee perustukset, toinen sisustus- ja timpurityöt jne. Kyseiset sopimukset räätälöidään jokaiselle sopiviksi ja eri firmoja käytetään asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakkaan kanssa keskustellaan myös tahtooko hän itse hankkia esimerkiksi sisustusmateriaalit ja tarvikkeet vai sisältyvätkö ne sopimukseen. Vaikka asiakas hankkisikin ne itse, asentaminen voi kuitenkin kuulua sopimukseen.

Tilanteessa, jossa avaimet käteen -talopaketti kiinnostaa, on hyvä olla yhteydessä myyjään. Myyjältä saa selvyyden siitä, mitä mahdollisuuksia on saatavilla ja mikä olisi omiin tarkoituksiin sopivin vaihtoehto.

Voit myös vertailla eri paketteja Teri-Talojen laatiman vertailutaulukon avulla. Taulukko helpottaa eri pakettien vertailua keskenään ja näet mitä kaikkea kunkin paketin hinta pitää sisällään.

JOS HALUAA MUUTTOVALMIIN TALON, KUINKA SE TAPAHTUU?

Edustajamme Guy Kullman vastaa kysymykseen videolla. Emme itse tarjoa suoraan muuttovalmiita talopaketteja, mutta edustajiemme kautta tämä on monessa kohtaa mahdollista. Katso video.

TALOVALMIS TARJOAA HUOLETTOMUUTTA

Talovalmis-nimellä kulkevat talopaketit ovat toimitussisällöltään kaikkein valmiimpia talopaketteja. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi muuttovalmiiseen verrattuna myös perustukset tehdään valmiiksi. Ulkoseinien maalaus kuuluu niin ikään pakettiin. Lisäksi asiakkaan ei välttämättä täydy olla lainkaan paikalla työmaalla, sillä myös tavaratoimitukset otetaan vastaan ja avustavista rakennustöistä kuten siivouksesta huolehditaan.

Takaisin talonrakentamiseen

FAQ

Avaimet käteen -talopaketti?

Avaimet käteen -talopaketti tarkoittaa käytännössä sitä, että myyjän tai yhteistyökumppanin kanssa sovitaan, mitä kaikkea asiakas haluaa talopakettiin sisällytettävän. Asiakas voi tapauskohtaisesti ostaa talopakettiinsa yksi, kaksi tai vaikka kolme lisäsopimusta.