Talopaketin sisältö ja valmiusaste vaihtelee laajasti. Eri vaihtoehtoihin kannattaakin tutustua tarkasti ja selvittää mm. mikä osuus rakennusprosessista jää itselle hoidettavaksi. Esimerkiksi LVI- ja sähkösuunnittelu eivät usein kuulu talopaketin sisältöön, vaan niiden hankkiminen jää ostajan vastuulle.

Teri-Taloilta saat kaiken runkopaketista aina sisustusvalmiiseen toimitukseen saakka.

Teri-Talo talopaketin valmiusaste

– yhdistä talotehtaan tuotantotehokkuus ja paikallisten kumppaneiden kustannustehokkuus

Teri-Talon talopaketti on saatavilla vesikattovalmiina kaikkialla Suomessa. Runkoasennuksen lisäksi vesikattovalmis talopaketti toimitetaan elemmenttivalmiina sisältäen: ulkoseinät ja kantavat väliseinät, kattotuolien asennuksen, talon ulkoseinien viimeistelyn, kattolistojen asennuksen sekä vesikaton pintamateriaalit mahdollisene tarvikkeineen. Mahdolliset pergolat, terassit tai perinnetalojen julkisivun koristeet toimitetaan toki irtotavarana.

Sen jälkeen kannattaakin valita paikalliset yhteistyökumppanit, jotka voivat viedä talon viimeistelyn loppuun. Paikallisten kumppaneiden käytön on todettu olevan kustannustehokkaampi ratkaisu kuin esimerkiksi se, että talotehdas lähettäisi paikalle tiimin talon viimeistelyä varten. Tällöin kustannuksiin sisältyy myös tiimin päivärahat, kilometrikorvaukset ja majoitus. Useilla myyntialueillamme Suomessa myyjämme tarjoavat myös kokonaisia paketteja, joissa yhdistyy Teri-Talojen talopaketti ja talon viimeistely paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Näitä alueita ovat: Pohjanmaa, Seinäjoki ympäristöineen, Parainen ja Länsi-uusimaa sekä Helsinki.

Hyödynnä talotehtaan vahvuudet

Talopaketin tilaaminen talotehtaalta on paljon kannattavampaa kuin talon rakentaminen kokonaisuudessaan paikan päällä. Kun talon runko rakennetaan tehtaalla kuivissa ja optimoiduissa olosuhteissa rakennusprojektin kesto lyhenee merkittävästi. Tämä onkin asia, jota useimmat rakentamista suunnittelevat asiakkaamme arvostavat kovasti.

Meiltä saat talopakettien tarjoukset aina kiinteällä hinnalla, joka pysyy samana vaikka materiaalien hinnat markkinoilla muuttuisivat. Näin ollen sinulla on jo alusta alkaen parempi käsitys kokonaisbudjetin laajuudesta, koska suuri osa rakennusmateriaaleista ja rakennustöistä sisältyy jo talon elementtien hintaan. Kiinteän hinnan ansiosta sinun on myös helpompi pysyä budjetissasi.

Pohjoismaissa vaihtelevat sääolosuhteet kuten sade, tuuli ja nopeat lämpötilanvaihtelut ovat aina riski rakennusprosessissa, kun talo rakennetaan paikan päällä sään armoilla. Me Teri-Taloilla haluamme minimoida sään tuomat riskit ja siksi valmistammekin aina rungon ja elementit valmiiksi talotehtaassamme säältä suojassa, jolloin talon kokoaminen onnistuu paikan päällä muutamassa päivässä. Näin voimme minimoida riskin esimerkiksi sateen aiheuttamilta kosteusongelmilta rakennusvaiheen aikana.

 

MATERIAALIPAKETTI VAI ELEMENTTIPAKETTI?

Materiaalipaketti ja elementtipaketti ovat toimitussisällöltään lähellä toisiaan. Jälkimmäisessä talo tehdään vain hieman pidemmälle valmiiksi jo tehtaalla.

MATERIAALIPAKETTI JA TALOPAKETTI VERTAILUSSA

Talo, joka myydään materiaalipakettina, sisältää nimensä mukaisesti rakennustarvikkeet sovitussa laajuudessa tontille toimitettuna. Yleensä materiaalipakettiin sisältyy talon runko, eli kaikki puutavara, levyt ja vesikattomateriaalit. Materiaalipaketin pystytyksestä vastaa joko asiakas itse tai hänen valitsemansa urakoitsija. Myös perustukset täytyy asiakkaan tehdä tai teettää talotehtaalta saatujen neuvojen mukaisesti.

Elementtipaketti puolestaan sisältää talon ulkoseinät valmiina elementteinä. Näissä ulkoseinäelementeissä on myös ikkunat jo paikoillaan. Sekä materiaalipaketin että elementtipaketin sisältö on useimmiten muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaan ja niihin voidaan sisällyttää esimerkiksi perustukset tai erilaisia sisustusmateriaaleja.

MITÄ TARKOITTAA RUNKOVALMIS TALOPAKETTI?

Useimmiten runkovalmis talopaketti toimitetaan tontille valmiina elementteinä. Siihen myös asennetaan valmiiksi kantavat seinät sekä kattotuolit ja välipohja, joten nimensä mukaisesti talon runko on toimituksen jälkeen valmis. On myös sovittavissa, että runkovalmis talopaketti sisältää niin ikään mahdolliset parvekkeen ja terassin kantavat rakenteet sekä vesikaton kantavat rakenteet asennettuna.

Esimerkiksi anturan ja perustusten tekeminen tai teettäminen jää kuitenkin runkovalmiin talopaketin kohdalla asiakkaaan hoidettavaksi.

KENELLE VESIKATTOVALMIS TALOPAKETTI SOPII?

Mikäli talo halutaan nopeasti säältä suojaan, kannattaa talopaketin valmiusasteeksi valita vesikattovalmis, joka on hieman pidemmälle viety versio runkovalmiista talopaketista.

VESIKATTOVALMIS TALOPAKETTI

Materiaalipaketin ja runkovalmiin talopaketin kohdalla nimi kertoo aika pitkälle siitä, mistä on kyse. Sama pätee myös vesikattovalmiiseen talopakettiin, sillä käytännössä kyseessä on talopaketti, joka toimitetaan tontille ja asennettaan siihen pisteeseen, että se on säältä suojassa. Runkovalmiiseen talopakettiin verrattuna vesikattovalmis on viety pidemmälle siinä mielessä, että se sisältää myös vesikaton aluskatteen ja laudoitukset sekä vesikatteet. Yleensä vesikattovalmiissa paikoilleen laitetaan talotehtaan toimesta myös ulko-ovet ja ikkunat.

ONKO VALMISTALO VALMIS TALO?

Valmistalo terminä viittaa yleensä talopakettiin, mutta sen todellinen valmiusaste riippuu sovitusta toimitussisällöstä. Toimitussisältöön kannattaakin kiinnittää huomiota, sillä esimerkiksi materiaalipakettina toimitettavan ja muuttovalmiin talopaketin välillä on suuria eroja niin hinnan kuin itse tehtävän tai urakoitsijaa vaativan työmäärän osalta.

SISUSTUSVALMIS TALOPAKETTI

HELPPOA JA MUKAVAN VAIVATONTA. TERI-TALOT SISUSTUSVALMIINA!

Kuuluuko unelmaasi kaunis koti, sinun oma paikkasi maailmassa. Koti jossa on fiksuja ja arkea helpottavia ratkaisuja. Koti josta on mukava unelmoida. Kaikki alkaa unelmasta, sinun visiostasi, jossa kaikki on mahdollista.

Tämä unelma on mahdollista toteuttaa! Räätälöi oma kotisi yhdessä Teri-Talojen kanssa. Me autamme tekemään unelmastasi totta.

Teri-Talojen sisustusvalmis konsepti on helppo ja vaivaton tapa rakentaa unelmien koti. Kaikki talomallimme ovat räätälöitävissä toiveidesi ja tarpeidesi mukaan ja jos mieleistäsi talomallia ei löydy valmiina, auttaa ammattitaitoinen henkilöstömme sinua suunnittelemaan unelmiesi kodin alusta loppuun saakka.

Teri-Talojen sisustusvalmiiseen talopakettiin on saatavilla kaikki tarvittava perustuksista aina vesikatteeseen saakka. Toimitamme talopaketin sisustusvalmiina ja sinun tarvitsee ainoastaan sisustaa kotisi tyylisi mukaan. Autamme sinua myös sisustussuunnittelussa ja toimitamme tarvitsemasi materiaalit joilla teet kodistasi näköisesi.

MITÄ TARKOITTAA SISUSTUSVALMIS TALOPAKETTI?

Sisustusvalmis talopaketti pitää sisällään rakentamisen talotehtaan toimesta nimensä mukaisesti aina sisustusvaiheeseen asti. Yleensä sisustusvalmiin talopaketin toimitukseen sisältyy myös sokkeli.

Lisäksi sisustusvalmiissa talopaketissa väliseinät ovat valmiiksi pystytetty ja levytetty, lattiat valettu, sähkö- ja putkityöt tehty ja lämmitys asennettu. Toimitukseen saa kauttamme myös materiaalitoimituksen, joka sisältää sisustusmateriaalit kuten maalit, tapetit ja lattiat. Halutessaan asiakas voi kuitenkin hyvin pitkälti vaikuttaa sisustukseen.

MUUTTOVALMIS TALOPAKETTI ON PITKÄLLE RAKENNETTU

Muuttovalmis talopaketti on kyseessä silloin, kun asiakkaalla on olemassa tontti, jolle hän tilaa toiveidensa mukaisen talon. Talotehdas toimittaa ja asentaa talon hoitaen kaiken alusta loppuun. Yleensä asiakkaan täytyy hankkia projektiin vastaava työnjohtaja ja joissain tapauksissa myös pääsuunnittelija, ellei talotehtaalla ole tällaista tarjota. Joissain tapauksissa muuttovalmis talopaketti ei sisällä perustuksia, joten tästä kannattaa sopia tapauskohtaisesti.

MUUTTOVALMIS, MUTTA TEKEMISTÄKIN JÄÄ

Vaikka talo onkin muuttovalmis, jää yleensä esimerkiksi ulkoseinien maalaus asiakkaan vastuulle. Asiakkaan täytyy myös olla paikalla vastaanottamassa tavarantoimituksia ja huolehtimassa rakentamisen aikaisesta siivouksesta. Toki nämäkin asiat voidaan sisällyttää tarvittaessa talopaketin sisältöön, mutta niistä on yleensä sovittava erikseen.

Talotehtaasta riippuen muuttovalmista talopakettia voidaan kutsua myös avaimet käteen -talopaketiksi. Sama nimitys on toisaalta käytössä toisinaan myös talovalmiista talopaketista.

Avaimet käteen -talopaketti

Avaimet käteen -talopaketti tarkoittaa käytännössä sitä, että myyjän tai yhteistyökumppanin kanssa sovitaan, mitä kaikkea asiakas haluaa talopakettiin sisällytettävän. Asiakas voi tapauskohtaisesti ostaa talopakettiinsa yksi, kaksi tai vaikka kolme lisäsopimusta.

Lisäsopimukset kohdistuvat eri firmoihin, jolloin esimerkiksi yksi firma tekee perustukset, toinen sisustus- ja timpurityöt jne. Kyseiset sopimukset räätälöidään jokaiselle sopiviksi ja eri firmoja käytetään asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakkaan kanssa keskustellaan myös tahtooko hän itse hankkia esimerkiksi sisustusmateriaalit ja tarvikkeet vai sisältyvätkö ne sopimukseen. Vaikka asiakas hankkisikin ne itse, asentaminen voi kuitenkin kuulua sopimukseen.

Tilanteessa, jossa avaimet käteen -talopaketti kiinnostaa, on hyvä olla yhteydessä myyjään. Myyjältä saa selvyyden siitä, mitä mahdollisuuksia on saatavilla ja mikä olisi omiin tarkoituksiin sopivin vaihtoehto.

Voit myös vertailla eri paketteja Teri-Talojen laatiman vertailutaulukon avulla. Taulukko helpottaa eri pakettien vertailua keskenään ja näet mitä kaikkea kunkin paketin hinta pitää sisällään.

JOS HALUAA MUUTTOVALMIIN TALON, KUINKA SE TAPAHTUU?

Edustajamme Guy Kullman vastaa kysymykseen videolla. Emme itse tarjoa suoraan muuttovalmiita talopaketteja, mutta edustajiemme kautta tämä on monessa kohtaa mahdollista. Katso video.

TALOVALMIS TARJOAA HUOLETTOMUUTTA

Talovalmis-nimellä kulkevat talopaketit ovat toimitussisällöltään kaikkein valmiimpia talopaketteja. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi muuttovalmiiseen verrattuna myös perustukset tehdään valmiiksi. Ulkoseinien maalaus kuuluu niin ikään pakettiin. Lisäksi asiakkaan ei välttämättä täydy olla lainkaan paikalla työmaalla, sillä myös tavaratoimitukset otetaan vastaan ja avustavista rakennustöistä kuten siivouksesta huolehditaan.

Takaisin talonrakentamiseen

FAQ

Avaimet käteen -talopaketti?

Avaimet käteen -talopaketti tarkoittaa käytännössä sitä, että myyjän tai yhteistyökumppanin kanssa sovitaan, mitä kaikkea asiakas haluaa talopakettiin sisällytettävän. Asiakas voi tapauskohtaisesti ostaa talopakettiinsa yksi, kaksi tai vaikka kolme lisäsopimusta.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa