Omakotitalon rakentamisen kokonaishinta muodostuu monesta eri osa-alueesta. Tontin ja erilaisten työvaiheiden lisäksi kustannuksiin vaikuttaa itse talon hinta, joka vaihtelee talopaketin valmiusasteen mukaan. Oman unelman toteuttamista helpottaa, kun ymmärtää esimerkiksi mistä talopaketin hinta muodostuu ja kuinka suuri osa sille kannattaa varata koko rakennusprosessin budjetista.

Talon rakentamisen hinta

Talon rakentamisen hinta voi vaihdella suuresti riippuen eri tekijöistä. Talo voidaan esimerkiksi toimittaa irtonaisena puutavarana, elementteinä tai muuttovalmiina.

TALON RAKENTAMISEN HINTA RIIPPUU VALMIUSASTEESTA

Talon rakentaminen irtotavarasta on edullinen ratkaisu, mikäli omasta takaa löytyy sekä osaamista että mahdollisuuksia suorittaa rakennustyöt itse. Elementtipaketti puolestaan toimitetaan sopimuksen mukaan haluttuun valmiusasteeseen tehtynä. Talon rakentamisen hinta tästä eteenpäin vaihteleekin sitten sen mukaan, haluaako loput työt tehdä itse tai esimerkiksi kilpailuttaa ne eri urakoitsijoiden välillä.

Muuttovalmiit ja avaimet käteen -paketit toimitetaan ja pystytetään talotehtaan toimesta nimensä mukaisesti niin valmiiksi, että asiakas voi muuttaa uuteen kotiinsa. Tällöin talon rakentamisen hinta on yleensä kiinteä, eikä asiakas voi juurikaan vaikuttaa kustannuksiin.

MISTÄ OMAKOTITALON HINTA MUODOSTUU?

Omakotitalon hinta koostuu eri tekijöistä. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi omakotitalon rakentamiseen käytetyt materiaalit sekä kuinka valmiina talo toimitetaan. Kun nämä asiat ovat tiedossa, voidaan laatia tarkempi laskelma, josta omakotitalon hinta kokonaisuudessaan on helpompi arvioida. Lisätietoa löydät kohdista “talon rakentamisen hinta” ja “omakotitalon kustannusarvio”.

Omakotitalon kustannusarvio

Omakotitalon rakentamista harkitsevalle arvio projektin aiheuttamista kustannuksista sekä lopullisesta kokonaishinnasta on hyödyllinen työkalu. Kustannusarviota voidaan käyttää apuna myös keskusteltaessa hankkeen rahoittamisesta esimerkiksi lainan avulla.

OMAKOTITALON KUSTANNUSARVIO VAATII RIITTÄVÄSTI TIETOJA

Omakotitalon kustannusarvio on mahdollista tehdä hyvinkin aikaisessa vaiheessa, kunhan riittävästi kustannuksiin vaikuttavaa tietoa tulevasta rakennusprojektista on saatu kerättyä kokoon. Kustannusarvion voi laatia joko talotehdas, asiakkaan järjestämä suunnittelutoimisto, pääsuunnittelija tai rakennusprojektista vastaava työnjohtaja.

Kannattaa kuitenkin ottaaa huomioon, että mikäli omakotitalon kustannusarvio on laadittu projektin alkuvaiheessa, voi siihen tulla matkan varrella vielä muutoksia. Tällaisia hintaan vaikuttavia tekijöitä voivat olla vaikkapa ylimääräiset maanrakennustyöt perustusvaiheessa tai sisustusmateriaalien valinta.

VINKKEJÄ TALOPAKETTIEN VERTAILUUN

Yhä useampi omakotitalon rakentaja päätyy toteuttamaan unelmansa talopaketin avulla. Syitä on monia. Talopaketti on paitsi verrattain vaivaton, myös turvallinen tapa rakentaa. Talopaketissa kun tulevan kodin rakenteelliset ratkaisut perustuvat tehtaalla valmistettuihin ja käytännössä hyviksi todettuihin elementteihin. Lisäksi talotehtaat myöntävät takuun valmistamilleen elementeille.

Varsinainen vaikeus ilmestyykin kuvioihin yleensä vasta siinä vaiheessa, kun pitäisi päättää mikä kymmenistä tarjolla olevista vaihtoehdoista on itselle se paras talopaketti. Vertailu on hyvä tapa helpottaa valintaa ja niinpä päätimme listata tähän muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kuin lopullisen päätöksen tekee.

Tehdäksemme kaiken mahdollisimman helpoksi sinulle asiakkaana, olemme laatineet yksityiskohtaisen luettelon siitä, mitä yksikerroksiset valmiiksi sisustetut mallimme pitävät sisällään. Voit verrata eri talovalmistajia ja saada vinkkejä siihen, mitä kaikkea voit asiakkaana pyytää.

Lue lisää

VERTAILE TALOPAKETTIEN HINTOJA

Ovatko unelmat talon rakentamisesta alkaneet konkretisoitua? Ehkä olette jo kyselleet tarjouksia eri talovalmistajilta. Talopaketteja on saatavilla moneen eri valmiusasteeseen saakka. On peruspaketteja, toimituksia jotka sisältävät seinien ja katon asennuksen paikan päällä sekä avaimet käteen -talopaketteja, jotka toimitetaan erittäin pitkälti valmiina asiakkaalle. Ennen valintaa on järkevää vertailla toimitussisältöjä, laatua, hintoja ja aikatauluja.

Lue lisää

VISIO 148 ESIMERKKIHINTA


Esimerkkinä 148 m2 Visio talo, 1 taso, toimitettuna sisustusvalmiina Keravalle.

LATAA TALOPAKETTIEN VERTAILUTAULUKKO


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Takaisin talonrakentamiseen

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa