Omakotitalon rakentamisen kokonaishinta muodostuu monesta eri osa-alueesta. Tontin ja erilaisten työvaiheiden lisäksi kustannuksiin vaikuttaa itse talon hinta, joka vaihtelee talopaketin valmiusasteen mukaan. Oman unelman toteuttamista helpottaa, kun ymmärtää esimerkiksi mistä talopaketin hinta muodostuu ja kuinka suuri osa sille kannattaa varata koko rakennusprosessin budjetista.

Talon rakentamisen kustannukset
Omakotitalon rakentamisen hinta
Omakotitalon rakentamisen hinta

Talon rakentamisen hinta voi vaihdella suuresti riippuen eri tekijöistä. Talo voidaan esimerkiksi toimittaa irtonaisena puutavarana, elementteinä tai muuttovalmiina.

Mistä omakotitalon hinta muodostuu?
Mistä omakotitalon hinta muodostuu?

Omakotitalon hinta koostuu eri tekijöistä. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi omakotitalon rakentamiseen käytetyt materiaalit sekä kuinka valmiina talo toimitetaan. Kun nämä asiat ovat tiedossa, voidaan laatia tarkempi laskelma, josta omakotitalon hinta kokonaisuudessaan on helpompi arvioida. Lisätietoa löydät kohdista “talon rakentamisen hinta” ja “omakotitalon kustannusarvio”.

Vinkkejä talopakettien vertailuun
Vinkkejä talopakettien vertailuun

Talopakettien vertailu on hankalaa ilman kattavia taustatietoja. Kokosimme yhteen muutaman seikan, joihin kannattaa kiinnittää huomiota talopaketteja vertaillessa.

Omakotitalon kustannusarvio
Omakotitalon kustannusarvio

Omakotitalon rakentamista harkitsevalle arvio projektin aiheuttamista kustannuksista sekä lopullisesta kokonaishinnasta on hyödyllinen työkalu. Kustannusarviota voidaan käyttää apuna myös keskusteltaessa hankkeen rahoittamisesta esimerkiksi lainan avulla.

Vertaile talopakettien hintoja

Teri-Talojen laatiman vertailutaulukon avulla voit helposti vertailla eri paketteja ja niiden sisältöjä keskenään. Taulukko auttaa sinua päättämään millainen talopaketti on sinulle ja budjetillesi sopiva. Voit ladata taulukon ilmaiseksi omaan käyttöösi.