Talon rakentamisen vaiheet on hyvä tuntea ainakin päällisin puolin jo ennen talopaketin valintaa.

Rakennusprosessi
Tontin hankkiminen
Tontin hankkiminen

Sopivan tontin löytäminen ei välttämättä ole helppoa. Kunnista saa yleensä tietoa vapaista tonteista ja myynnissä saattaa olla myös yksityisten omistamia tontteja. Aina on kuitenkin tärkeää selvittää tontin käyttötarkoitus ja rakennusoikeus, sillä koko talon suunnittelu alkaa siitä, mitä tontille saa rakentaa.

Rakennuslupa
Rakennuslupa

Rakennusluvan hakeminen on vaativa kokonaisuus, jossa asiantuntija on yleensä suureksi avuksi ja nopeuttaa prosessin kulkua. Kaikkeen uudisrakentamiseen sekä suurempiin peruskorjauksiin tarvitaan lupa. Rakennusluvan hakeminen vaatii tarkkuutta ja perehtymistä, joten sen hakemiseen on hyvä varata aikaa.

Talon ostaminen
Talon ostaminen

Omakotitalon osto on monesti yksi elämän suurimmista päätöksistä, joten siihen on hyvä varautua huolellisesti. Kun h-hetki alkaa lähestyä, on yleensä jo melko tarkkaan tiedossa millaista taloa ollaan etsimässä.

Talon suunnittelu
Talon suunnittelu

Kun sopiva tontti on löytynyt, on aika etsiä sille sopiva talo. Yksi vaihtoehto on talon suunnittelu alusta alkaen omia tarpeita ja mieltymyksiä vastaavaksi. Talon suunnittelu saattaa kuulostaa hankalalta, mutta me Teri-Taloilla tarjoamme ammattitaitoisen henkilöstömme avuksesi.

Talon rakentamisen vaiheet
Talon rakentamisen vaiheet

Talon rakentamiseen kuuluu monta vaihetta, joista osan voi tehdä myös itse niin halutessaan. Kukin vaihe vaatii kuitenkin paljon suunnittelua ja osaamista.

Talon rakentaminen itse
Talon rakentaminen itse

Talon rakentaminen omin voimin voi kuulostaa mahdottomalta tehtävältä ja ilman asianmukaista osaamista ei moiseen urakkaan kannatakaan ryhtyä. Me Teri-Taloilla autamme mielellämme, mikäli haluat hoitaa osan töistä itse.