Norrhamnsviken / Norrhamnsviken

Uniikki koti: Norrhamnsviken

Amerikkalainen 60-luvun talo inspiraation lähteenä uniikille kesämökille

Julkisivupaneelit ovat harmaantuneet ja köynnösruusut kasvavat pitkin pergolaa Kassin perheen kesämökillä. Suunnitelma oli epätavallinen, mutta Teri-Talot ei pelännyt alkaa rakentamaan sen pohjalta kesämökkiä Vexalaan keväällä 2013. Saman vuoden kesällä mökki valmistui ja perhe sai alkaa nauttia uniikista helmestään.

Projekti sai alkunsa kuvasta, joka piti sisällään arkkitehdin suunnitteleman USA:ssa sijaitsevan kesämökin 60-luvulta. Henrik ja Linda Kass löysivät kuvan Pinterestistä. Talossa oli suuret ikkunat ja mielenkiintoinen pohjaratkaisu, jossa makuuhuone, keittiö sekä olohuone olivat kaikki samassa tilassa.

– Olemme erityisen tyytyväisiä ratkaisuun, jossa mökin pitkällä seinällä on nukkuma-alkoveja kahdessa kerroksessa. Niihin voi käpertyä lukemaan tai lepäämään, vaikka talossa ei olekaan erillisiä makuuhuoneita, sanoo Linda Kass.

Perhe ei halunnut tuhlata neliöitä yksittäisiin makuuhuoneisiin, koska teini-ikäisillä on vielä omat huoneensa kaupungissa. Sen sijaan he saivat suuren yhteisen tilan, joka rohkaisee yhteiseen ajanviettoon ja seurusteluun.

Aluksi Kassin pariskunta piirsi halutun suunnitelman ruutupaperille. Sen jälkeen he alkoivat miettiä kuinka mökkiprojekti toteutettaisiin käytännössä. Sauna ja vierasmökki rakennettiin vuotta aikaisemmin, joten heillä oli kyseisestä projektista vielä tuoreet muistot mielessä. Vierasmökki ja saunarakennus rakennettiin kahden paikallisen rakentajan toimesta. Vaikka tällä tavoin rakentamisessa on omat etunsa, on siinä myös selkeitä haittoja.

– Rakennusprosessi venähti odotettua pidemmäksi ja kun mökki saatiin valmiiksi, jäljelle jäi paljon ylimääräistä materiaalia. Tällä kertaa halusimme testata voisiko yhteistyö talotehtaiden kanssa säästää aikaa ja hyödyntää resursseja tehokkaammin. Lisäksi halusimme tällä kertaa kiinteän budjetin, koska saunan ja vierasmökin rakentaminen tulikin suunniteltua kalliimmaksi.

Henrik ja Linda Kass pyysivät tarjouksia useilta kotimaisilta talovalmistajilta, mutta joutuivat pettymään. Harvat valmistajat olivat kiinnostuneita projektista jonka tuloksena olisi yksilöllinen ja ainutlaatuinen talo, joka ei istuisi heidän normaaliin tuotantoprosessiinsa, koska ei muistuttanut heidän omia talomallejaan.

– Edullisimman tarjouksen sekä joustavinta palvelua saimme Teri-Taloilta, sanoo Henrik Kass.

Viisi vuotta myöhemmin Teri-Talojen tuotantopäällikkö Stefan Byskata muistaa edelleen tämän kyseisen Vexalan kesämökin, koska talossa on niin epätavallinen pohjaratkaisu.

– Tuotantoprosessimme eivät rajoitu siihen, että elementit on tuotettava jollain tietyllä ja erityisellä tavalla. Jokainen talo on meille ainutlaatuinen riippumatta siitä, perustuuko talo omaan talomalliimme vai onko asiakas itse toimittanut piirrustukset. Tälläinen projekti sopii täydellisesti Tetri-Taloille, sanoo Stefan Byskata.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa