Talon rakentamisen vaiheet ideasta valmiiksi kodiksi vaativat kukin omaa erityistä osaamistaan. Osan töistä voi kuitenkin hoitaa halutessaan myös itse, mikäli asiasta on tietoa ja kokemusta.

Näin talon rakentaminen etenee

Talon rakentamiseen kuuluu monta vaihetta. Kaikki vaiheet ovat tärkeitä ja niihin täytyy paneutua erityisellä tarkkuudella, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmässä vaiheessa.

Kokonaisuus onkin suunniteltava huolellisesti. Mikäli itsellä ei ole aikaisempaa kokemusta talon rakentamisesta, kannattaa kääntyä osaavan ammattilaisen puoleen ja selvittää, mitä kaikkea rakennusprosessin edetessä on otettava huomioon. Monta asiaa on hoidettava myös ennen talon rakentamisen aloittamista.

Kaikki alkaa tietenkin sopivan tontin hankkimisesta. Tontti puolestaan määrittelee millaisen talon sille saa rakentaa. Itse talon suunnittelu onnistuu helposti yhdessä talomyyjän ja talotehtaan ammattimaisten suunnittelijoiden kanssa. Kun unelmien talo on vihdoin paperilla valmiina, voidaan kaupat lyödä lukkoon, olettaen että rahoitus on ehditty hoitaa kuntoon.

Varsinainen talon rakentaminen vaatii luonnollisesti rakennusluvan, jonka hankkimiseen täytyy varata riittävästi aikaa. Yleensä myös asiantuntijasta on apua kaikkien lupa-asiakirjojen täyttämisessä. Projektille täytyy myös valita vastaava työnjohtaja, jota ilman ei töitä saa aloittaa.

Ennen pohjatöiden ja perustusten aloittamista on valittava urakoitsija niitä tekemään. Talotehtaan kanssa puolestaan on sovittava talopaketin toimittamisesta tontille toivotussa valmiusasteessa. Urakoitsijoita tarvitaan myös sähkö- ja LVI-töihin, mikäli itsellä ei ole näihin vaadittavaa ammattitaitoa. Lopuksi on hoidettava vielä talon sisäpuolella vaadittavat sisustustyöt.

Koska talon rakentamisen eri vaiheet vaativat paljon työtä ja suunnittelua, kannattaa projektista vastaava työnjohtaja ottaa mukaan prosessiin jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Mitkä seikat saattaa tulla ensimmäistä taloa rakentavalle yllätyksenä?

Edustajamme Guy Kullman vastaa videolla kysymykseen.

Ota siis seuraavat asiat huomioon.

Aikataulut – Milloin eri tekijät voivat tulla paikalle?

Tavaroiden vastaanottaminen – Tavaratoimittajien varoitusajat voivat olla lyhyet.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa