Luikkakatu / Luikkakatu

Uniikki koti: Luikkakatu

On kulunut 25 vuotta siitä, kun Antti ja Pirkko rakensivat ensimmäisen talonsa. Pikkulapsiarki on muuttunut vuosien myötä rauhallisempaan oleiluun. Eletyn elämän suursiivous ja unelma uudesta kodista alkoi tuntua mahdolliselta toteuttaa. Suuri mansardikattoinen, seitsemän huoneen kaksikerroksinen talo oli aika vaihtaa pienempään ja modernimpaan ympäristöystävällisistä materiaaleista rakennettuun taloon.

Täysosuma toisella yrityksellä!

Korkealla kulmatontilla seisoo valkoinen talo, josta on näkymät rauhalliselle asuinalueelle Ylivieskassa. Suurista ikkunoista tulvii kauniisti valoa sisälle taloon tilantuntua luoden. Jo heti eteisessä vieraita tervehtii ikkuna takapihan suuntaan.

“Ikkuna on kuin maalaus, joka vaihtuu kaikkina vuodenaikoina ja toivottaa sisään tulevat tervetulleeksi. Edellisessä talossa vieraita tervehti vessan ovi, Pirkko naurahtaa.

Kaikkialla kodissa voi havaita Pirkon taitavan sisustussilmän ja kyvyn luoda viihtyisyyttä. Työhuoneessa roikkuu kaunis seinäryijy, joka luo lämpöä ja pehmeyttä suuri-ikkunaiseen huoneeseen.

“Seinäryijy on itse asiassa raskas villamatto, joka vaati erityisen ripustustelineen pysyäkseen seinällä”, mainitsee Pirkko. 

Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa. Aution pariskunta oli aluksi epävarma haluavatko he näin avoimen keittiö-olohuone -ratkaisun, vaikka sellainen trendi onkin tällä hetkellä kovin suosittu uusissa taloissa. Muutaman kuukauden talossa asuttuaan he ovat kuitenkin huomanneet yhtenäisen tilan mukanaan tuomat hyödyt. Huoneesta on tullut talon luonnollinen keskipiste, johon mahtuu väljästi isompikin vierasjoukko, esimerkiksi lapset perheineen.

“Kun Teri-Talot järjesti täällä taloesittelyn, vierailijoina oli useita meidän kanssamme samassa elämäntilanteessa olevia. Lapset ovat muuttaneet pois kotoa ja elämä on siirtynyt uuteen vaiheeseen. Useat vierailijat kertoivat, että voisivat kuvitella rakentavansa talon, mutta eivät näin suurta. Kuullessaan talon olevan vain 108 neliötä, he olivat hyvin yllättyneitä”, kertoo Antti.

Antti halusi, että talossa olisi erillinen saunaosasto saunakamareineen. Kamariin luo tunnelmaa takkakiuas. Sauna lämmitetään kamarin puolelta, mikä on osoittautunut myös käytännölliseksi ratkaisuksi. Kiukaan sytyttämiseen on enemmän tilaa ja puuroska on helpompi siivota kuivassa tilassa. Näin myös itse sauna pysyy siistinä.

Kun Aution pariskunta alkoi suunnitella rakennusprojektia, he harkitsivat useita talotoimittajia. Lopulta he valitsivat Teri-Talot, eivätkä ole katuneet valintaansa. Autiot olivat laatineet piirustukset uniikista kodista ja Teri-Talot oli talotehdas, joka pystyi mukautumaan heidän talosuunnitelmiinsa parhaalla mahdollisella tavalla. Heidän vaatimuksensa materiaalivalintojen suhteen oli asetettu korkealle ja he halusivat rakentaa ekologisen talon. Teri-Talot osoittautui parhaaksi valinnaksi.

“Lisäksi paikalliset asentajat sanoivat, että jos he saisivat valita, he mieluiten pystyttäisivät Teri-Talon. Ajattelimme, että se oli selkeä merkki laadusta”, muistelee Antti.

Rakennus­prosessi

Aloita ja ymmärrä talonrakennuksen eri vaiheet.

Tontti

Hyödynnä tonttisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Pohja­piirros

Suunnittele toimiva unelmiesi koti

Budjetti

Päätä, mihin sijoitat ja missä säästät.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa