Vinkkejä talopakettien vertailuun

Yhä useampi omakotitalon rakentaja päätyy toteuttamaan unelmansa talopaketin avulla. Syitä on monia. Talopaketti on paitsi verrattain vaivaton, myös turvallinen tapa rakentaa. Talopaketissa kun tulevan kodin rakenteelliset ratkaisut perustuvat tehtaalla valmistettuihin ja käytännössä hyviksi todettuihin elementteihin. Lisäksi talotehtaat myöntävät takuun valmistamilleen elementeille.

Varsinainen vaikeus ilmestyykin kuvioihin yleensä vasta siinä vaiheessa, kun pitäisi päättää mikä kymmenistä tarjolla olevista vaihtoehdoista on itselle se paras talopaketti. Vertailu on hyvä tapa helpottaa valintaa ja niinpä päätimme listata tähän muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kuin lopullisen päätöksen tekee.

Tehdäksemme kaiken mahdollisimman helpoksi sinulle asiakkaana, olemme laatineet yksityiskohtaisen luettelon siitä, mitä yksikerroksiset valmiiksi sisustetut mallimme pitävät sisällään. Voit verrata eri talovalmistajia ja saada vinkkejä siihen, mitä kaikkea voit asiakkaana pyytää.

Lataa ilmainen PDF

Laatu

Valitsemalla laadukkaan talopaketin, saat kodin joka kestää eliniän ja säilyttää arvonsa. Siksi laatuun kannattaa panostaa, mutta toisaalta juuri laatu on kenties se vaikeimmin määriteltävä asia kun kyseessä on niinkin monitahoinen asia kuin talopaketti. Vertailu kannattaakin suorittaa pitäen mielessä, että monesti laatu on usean tekijän summa. Se perustuu esimerkiksi käytettäviin materiaaleihin ja tehtyihin ratkaisuihin, jotka eivät välttämättä edes lainkaan näy päällepäin. Mikäli talotehtaan esitteissä tai kotisivuilla ei ole mainintaa materiaaleista ja rakennusteknisistä ratkaisuista, voi lisätietoja aina pyytää suoraan heidän edustajiltaan.

Laadun kohdalla esiin nouse väistämättä myös hinta-laatusuhde ja tähän me Teri-taloilla haluamme panostaa. Siksi talopakettimme rakennetaan materiaaleista, jotka olemme todenneet ensiluokkaisiksi ja kestäviksi. Myös kotimaisuus ja ekologisuus on otettu huomioon ympäristöystävällisten ja kierrätettävien materiaalien muodossa.

Esimerkiksi talopakettiemme seinärakenteen toimivuuteen olemme panostaneet käyttämällä vain testattuja ja hyväksi havaittuja materiaaleja. Lämmöneristysmateriaalina käytetämme kotimaista kivivillaa, joka on erinomaista lämmöneristävyydeltään sekä äänenvaimennuskyvyltään ja lisäksi palamaton materiaali. Tuulensuojalevynä on kivivillasta valmistettu kova tuulensuojaeriste, jossa on tuulitiivis ja vesihöyryä läpäisevä pinnoite. Lisäksi käytämme seinän sisäpinnassa tiukimmat pohjoismaiset laatustandardit täyttävää höyrynsulkukalvoa. Tämä kokonaisuus muodostaa toimivan ja pitkäikäisen seinärakenteen.

Materiaalien lisäksi olemme tehneet tiettyjä rakennusteknisiä valintoja talopakettiemme laadun parantamiseksi. Toimitamme esimerkiksi kaikki seinäelementit siten, että ikkunat, ikkunapellit ja vuorilaudat asennetaan niihin valmiiksi jo tehtaalla. Vain puuverhouksen pienet jatkoskohdat asennetaan rakennuspaikalla. Näin taataan tiiviit elementit, jolloin sade ei haittaa asennusta eikä pääse kostuttamaan elementtien rakenteita.

Muokattavuus

Talopaketin ulkonäkö on takuulla yksi tekijä, johon kiinnitetään huomiota heti alkumetreillä ja joka täten vaikuttaa vahvasti lopulliseen valintaan. Toinen vähintään yhtä tärkeä seikka on talopaketin pohjaratkaisu, eli se miten hyvin tilat ja huoneet palvelevat sinun ja perheesi tarpeita. Usein kuitenkin saattaa käydä niin, että ulkonäkö miellyttää, mutta pohjaratkaisussa olisi toivomisen varaa. Tai toisinpäin. Muokattavuuteen kannattaakin kiinnittää huomioita, kun haussa on juuri omannäköinen talopaketti. Vertailu eri talotehtaiden välillä paljastaa, että myös muokattavuuden monipuolisuuteen on syytä tutustua. Onko kyseessä vain pienten yksityiskohtien räätälöinti vai voitko aidosti vaikuttaa valitsemasi talomallin toteutukseen?

Teri-talojen mallistosta löydät useita näyttäviä malleja, joita voit muokata mielesi mukaan sekä ulkonäön että pohjaratkaisun osalta. Ja mikä parasta, voit suunnitella tulevasta kodistasi myös juuri sellaisen kuin itse haluat! Ja koska harvalla meistä on kokemusta talojen suunnittelusta, auttavat Teri-talojen suunnittelijat sinua viemään ajatuksesi paperille ja aina talotehtaallamme toteutettaviksi elementeiksi asti!

Yritys

Laatua, muokattavuutta ja muita talopakettiin liittyviä käytännön tekijöitä tarkasteltaessa ei parane unohtaa yhtä. Nimittäin yritystä talopakettien takana. Lähinnä on syytä varmistua, että yrityksellä on riittävästi kokemusta ja ammattitaitoa, jotta tulevan kotisi muodostaa juuri luvatun kaltainen talopaketti. Vertailu eri talotehtaiden välillä onkin hyvä keino välttyä ikäviltä yllätyksiltä myöhemmässä vaiheessa. Kun aikataulut pitävät ja talopaketin sisältö on mitä sovittiin, on oman kodin alkutaival jo hyvällä mallilla.

Teri-Talot on luotettava talotoimittaja ja turvallinen valinta yhteistyökumppaniksi taloprojektiisi. Vakavarainen perheyrityksemme on toiminut Teerijärvellä Pohjanmaalla jo yli 40 vuotta ja on tätä nykyä osa Rani Plast -konsernia.

Varmistaaksemme lopputuloksen olevan juuri sellainen kuin lupasimme, hoitavat omat ammattitaitoiset asentajamme kaikkien talopakettiemme asennuksen.

Asiakaspalvelu

Yrityksestä voidaan vielä nostaa omaksi osakseen asiakaspalvelu, sen verran iso päätös ja pitkä prosessi omakotitalon rakentaminen monesti on. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että yhteistyö talopaketin toimittajan kanssa toimii sujuvasti koko projektin ajan. Asiakaspalveluun on helppoa kiinnittää huomiota jo heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen ja monesti sen sävy määrittelee miten yritys asiakkaitaan kohtelee. Aidosti palveleva yritys pyrkii löytämään jokaiselle asiakkaalleen parhaiten sopivan ratkaisun sen sijaan, että tarjoaisi joukon etukäteen mietittyjä vakiovastauksia.

Me Teri-taloilla haluamme tehdä oman kodin rakentamisesta niin vaivatonta ja joustavaa kuin mahdollista. Pyrimme esimerkiksi palvelemaan asiakkaitamme aina heidän äidinkielellään. Lisäksi tarjoamme myyjistä suunnittelijoihin koko henkilöstömme asiantuntemuksen asiakkaidemme käyttöön.

Kokemukset

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, mainittakoon muiden talonrakentajien kokemukset. Aidoimman palautteen ja todenmukaisimman kuvan saa varmasti tuttavalta, joka on tietyn talopaketin hankkinut, mutta harvoin tällaisia tapauksia on riittävästi tarjolla. Niinpä moni turvautuukin etsimään vastauksia verkon keskustelupalstoilta, joilta löytyykin valtava määrä mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Harjaantunut netin käyttäjä osaa toki suodattaa näistä pois pahimmat häiriköt ja mainosmiehet.

Meillä Teri-Taloilla on paljon tyytyväisiä asiakkaita, jotka kohdalle sattuessa varmasti suosittelevat talopakettejamme ja kertovat mielellään miksi heidän valintansa oli nimenomaan Teri-Talojen talopaketti. Vertailu on monessa kotisivuillemme nostamassa kertomuksessa kallistunut Teri-Talojen suuntaan vapaan muokattavuuden, hyvän hinta-laatusuhteen sekä erinomaisen ja avuliaan asiakaspalvelun vuoksi. Aiommekin myös jatkossa lisätä Teri-talon rakentaneiden perheiden tarinoita sekä tänne kotisivuillemme että Facebook-sivuillemme.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa