Inspiraatiota unelmien taloon / Kokemuksia teri-taloista / Kuusisten Koti

Kuusisten Koti

Kuusisten Koti -niminen, vuonna 2014 valmistunut “New England” -tyylinen kaksikerroksinen Teri-talo löytyy Söörmarkun maaseutumaisessa taajamasta, noin 10 kilometrin päässä Porin keskustasta. Lue talon asukkaiden rakentajatarina!

kuusisten koti hero

KOTI PERHEELLE

Talomme alkutahdit lyötiin vuonna 2013, kun perheen perustamisen jälkeen oli aika ryhtyä rakentamaan omaa kotia, jonne lastemme olisi mahdollista juurtua. Söörmarkun väljästi kaavoitetulta alueelta löytyikin nopeasti miellyttäviä metsäisiä tontteja. Hankimme tulevaa taloamme varten 1400 m²:n rinnetontin, jonka eteläpuolella kulkee katu pohjoispuolen rajoittuessa puistoon.

UNELMAA RAKENTAMASSA

Olimme jo mielessämme hahmotelleet tontille “New England”-tyylisen kaksikerroksisen talon, jollaista olimme aiemmin ihastelleet Kokkolan asuntomessuilla. Kilpailutettuamme muutamia talotehtaita päädyimme valitsemaan Teri-Talot. Päätökseemme vaikuttivat etenkin ammattitaito, luotettavuus sekä joustavuus. Yhteistyö Teri-Talojen kanssa sujui ongelmitta ja rivakasti. Solmimme sopimuksen heinäkuussa ja aloitimme työt tontilla jo syyskuussa.

Perustustyöt teimme omin voimin loka- ja marraskuussa, ja samaan ajankohtaan osui myös muutto väliaikaiseen asuntoon. Talven aikana rakensimme puolestaan autotallia ja odottelimme maaliskuulle sovittua talotoimitusta. Teri-talomme toimitettiin säältä suojaan -valmiina ja asennus kesti vajaan viikon. Erityisen kiitollisia olimme talotehtaan asentajien ammattitaidosta sekä ymmärtäväisyydestä pienillä resursseilla toimivaa rakentajaa kohtaan.

Asennuksen jälkeen alkoi taas oma osuutemme ja paiskimme töitä hartiavoimin vesikaton rakentamisen ja lattian valun parissa. Kuulostaa melko haastavalta yhtälöltä käydä töissä, hoitaa pieniä lapsia kotona, pitää parisuhdetta yllä sekä rakentaa samaan aikaan. Työkalummekin päätyivät hetkeksi varkaiden käsiin, mutta kaikesta huolimatta kaikki hoitui lopulta hyvin ja jouluksi suunniteltu muutto jopa aikaistui huomattavasti. Raskaan urakan jälkeen tunnelmamme olivatkin aivan epäuskoiset, niin uutta ja hienoa kaikki oli.

YHTEISHENKEÄ, LUONNON RAUHAA JA VOLTTEJA

Talomme on meidän näköisemme ja tuntuisemme koti, jossa kaikkien on helppo olla emmekä enää voisi kuvitella, että olisimme samanlaisia jossain muussa talossa. Lisäksi rakennusprojekti teki positiivisia taikoja parisuhteeseemme ja näytti myös lapsille, mitä yhteishengellä saa aikaan. Meille oma koti onkin paitsi paikka, jossa voi heittää voltteja trampoliinilla, myös rentouttava paikka, jossa voi myös nauttia luonnon läheisestä rauhasta. Kotimme on todellinen unelmiemme täyttymys ja todiste siitä, että unelmat voivat käydä toteen, jos niitä kohden todella menee.

Kuusinens hem
Kuusinens hem
Kuusinens hem

The post Kuusisten Koti appeared first on Teritalot.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa