Inspiraatiota unelmien taloon / Kokemuksia teri-taloista / Mansardiunelma Maalla

Mansardiunelma Maalla

Mansardiunelma Maalla on Varsinais-Suomesta löytyvän Halikon kunnan Tavolan kylästä löytyvä, helmikuussa 2010 valmistunut Teri-talojen Matilda-mallia edustava talo. Pinta-alaltaan 192 m² talossa asuvaan perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi hartaasti odotettu tytär, joka syntyi vuosi talon valmistumisesta ja sai myös nimekseen Matilda. Tilan nimi on Tildankulma. Lue talon asukkaiden rakentajatarina!

mansardiunelma-maalla-hero

LÄHES SATTUMALTA TALOA RAKENTAMAAN

Etsimme alunperin isompaa asuntoa tai valmista omakotitaloa, mutta pyöräretkellä näimme myynnissä olevan hehtaarin kokoisen tontin. Ihastuimme sekä sijainniltaan että ilmansuunniltaan sopivaan tonttiin siinä määrin, että pian olimmekin jättäneet siitä tarjouksen. Tarjouksemme hyväksyttiin ja kohta olikin aika ryhtyä suunnittelemaan omaa unelmataloamme. Haja-asutusalueella ei ollut tarkkoja vaatimuksia talon koolle tai mallille, joten kuva mansardikattoisesta kodista alkoi vähitellen hahmottua.

SUUNNITELMASTA TOTEUTUKSEEN

Pyydettyämme tarjouksia useilta eri talotehtailta päätimme valita tulevan kotimme toimittajaksi Teri-talot, jonka edustaja jaksoi sitkeimmin tehdä kanssamme pohjaratkaisumuutoksia. Myös talon romanttinen, mutta ei liian koristeellinen ulkonäkö sekä sopiva hinta vaikuttivat asiaan.

Rakennusprojektimme kesti 8 kuukautta ja kaikki sujui suunnitelmien mukaan timpureiden ja tekijöiden ollessa todellisia ammattilaisia. Kirvesmiehiltä tosin kuului jossain kohtaa ärräpäitä ulkolaudoituksen jiirejä tehtäessä, mutta lopulta hekin kehuivat talon olevan upein, jota ovat olleet rakentamassa. Mainittakoon, että isot terassit ja parvekkeet rakennettiin -25 °C asteen pakkasessa. Toinen timpuri oli kotoisin Lapista, missä moisia lukemia pidetään ilmeisesti vielä aivan sopivina tällaisiin hommiin.

TURVASATAMAMME MAALAISMILJÖÖSSÄ

Kotimme on viimeisen päälle nykyaikaisesti ja harmonisesti sisustettu perinteinen maalaistalo. Se sijaitsee upealla paikalla, jolta avautuvat rauhaisat näkymät ympäröivään joki- ja peltomaisemaan. Tonttiamme rajaa lähes 800 kuusentaimen istutusurakan vaatinut kuusiaita, joka ei ainakaan toistaiseksi ole estänyt kettuja ja valkohäntäpeuroja ruokailemasta takapihallamme. Etenkin tyttäremme on innoissaan kotipihan toimiessa yhdistettynä leikkipuistona ja eläintarhana.

Ennen kaikkea talomme on koti ja ihana turvasatama, jossa mieli lepää ja koko perhe nauttii olostaan. Pienenä bonuksena kotimme valittiin äskettäin Suomen kauneimmaksi Teri-taloksi!

landsbygdens idyll
landsbygdens idyll
landsbygdens idyll

 

The post Mansardiunelma Maalla appeared first on Teritalot.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa