Voisi luulla, että parketin valinta olisi helppoa, kun aika tarkkaan tietää mitä haluaa. Mutta ehei..erilaisia lattiasävyjähän on noin miljoona (tai kaksi), puhumattakaan sitten kaikista muista valittavista ominaisuuksista. Tilasin valehtelematta parisenkymmentä mallipalaa ja kävin useammassa paikassa katsomassa lattiasävyjä ihan paikanpäällä. Totesin samalla, että joka tapauksessa valinta on tehtävänä vähän sokkona, koska omassa talossa lattiansävy voi näyttää taas ihan erilaiselta kuin esimerkiksi ikkunattomassa liiketilassa.

laattaleevi, novafloor, stonewash

Halusimme tällä kertaa lattian suoraan valmiina, ilman maalausoperaatiota, joka edellisessä taloprojektissa oli aika mittava. Ajattelimme myös, että mahdollisimman luonnollinen puunsävy olisi aikaa kestävä ja toivon mukaan myös vähän armollisempi naarmujen ja kolojen näkymisen suhteen. Talon alakerran huonekorkeus on kauttaaltaan kolme metriä, joka sulki pois kaikki kovat lattiamateriaalit. Toivomme, että harjattu ja öljyvahattu parketti on vähän pehmeämpi niin jalalle kuin äänimaailmaltaankin.

stonewash, novafloor, laattaleevi

Kaikki talomme lattiat tulevat saman liikkeen kautta. Paikallinen Laatta Leevi tarjoaa sekä kattavan laattavalikoiman, että useamman valmistajan parketteja, mutta kirjoittelen näistä tarkemmin vielä erilisessä postauksessa. Oma valintamme osui loppujen lopuksi Novafloorin harjattuun ja öljyvahattuun select-malliston tammiparkettiin, jonka Stonewash-sävy taittaa mukavasti tammen luontaista punaisuutta. Lakatut lattiat jäivät pois vaihtoehdoista nopeasti, koska tykkään ajatuksesta, että lattiaa voi huoltaa öljykäsittelyllä itsekin. Nyt sitten jännällä odottellaan, miltä lattia oikeastaan näyttääkään isolla pinnalla ja ihan livenä. Onko teistä jollakin käyttökokemusta näistä Novafloorin parketeista?

Tässä näkyy hyvin ero vuokra-asunnon tammilattian ja meidän parkettimme välillä.
Tässä näkyy hyvin ero vuokra-asunnon tammiparketin ja valitsemamme parkettimme välillä, sävyero on yllättävän suuri.

Mutta ihanaa, isot valinnat alkavat vähitellen olla tehtyinä, se tarkoittaa sitä, että ollaan vahvasti loppusuoralla! <3 <3

Jenni

The post Talo Taika: Lattia valittu appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa