Tällä hetkellä rakennuksella eletään sitä vaihetta, jossa malttamaton repisi pelihousujaan, kun tehdään niitä tärkeitä töitä talon ilmastoinnin, tiivistämisen ja lämmöneristyksen kannalta. Kaikki tämän työvaiheen työt jäävät nimittäin piiloon rakenteisiin, joten näkyviä muutoksia ei maallikon silmään juuri tapahdu. Muutaman viikon sisällä ollaan kuitenkin jo siinä onnellisessa vaiheessa, että saadaan puhalluttaa villat talon yläpohjaan!

talotaika, teritalot
Ikkunaruudut ovat vielä hassusti vinksallaan, koska ovat väliaikaisessa säilytyksessä tuolla ikkunoiden sisällä.
teritalot, talotaika
talotaika, teritalot

Villojen puhaltamisen jälkeen vuoroon tulevat alapohjan työt, kun väliaikaiset styroksit poistetaan lattioista, viemärit vedetään ja asennetaan lopulliset styroksit ja raudoitukset. Näiden jälkeen valetaankin jo alakerran lattiaa.

Itse katselen pihoja ja tiloja jo kovasti sisustussilmillä. Vielä vaatii aika paljon mielikuvitusta nähdä lopputulosta, mutta nyt on oikea aika suunnitella pintamateriaaleja, pihan muotoja ja kulkuväyliä. Kunhan saadaan lumi pois tieltä, pääsee vielä tarkemmin näkemään pihan muodot ja suunnittelmaan mahdollisia istutusaltaiden ja pensasaitojen paikkoja.

Haaveena on selkeä ja (tietenkin) helppohoitoinen piha, josta kuitenkin löytyisi muutamia itselleni rakkaita puu-, pensas- ja kukkalajeja. Tonttimme on sen verran suuri, että tarkoitus on jakaa pihaa eri osa-alueisiin. Tontti jakautuu jo nyt luontevasti arkiseen käyttöpihaan, joka jää tontin takaosaan vähän katseilta suojaan ja toisaalta olohuoneen ikkunoista avautuvaan takapihaan, johon on aikanaan tarkoitus rakentaa se hoidetumpi puutarha.

Tässä vähän Pinterestin ihmeellisestä maailmasta kerättyä inspiraatiota puutarhan varalle:

Puutarha

En muuten täysin ole perillä tuon säiden säätelijän huumorintajusta, sen verran hirvittäviä määriä lunta on taas viime viikkoina sadellut. Mutta maaliskuu täytyy tarkoittaa sitä, että kevät väistämättä lähenee ja samalla toivon mukaan vähenevät lumisateetkin!

Kiinnostaisiko teitä muuten nähdä kuvia myös talon sisältä jo tässä vaiheessa?

Jenni

The post Talo Taika ja kuulumisia raksalta! appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa