Tiedän kyllä, että keulin vähän, kun kannoin kotiin jo laatamalleja ja erilaisia parketinpalasia, vaikka raksalla vasta rakennellaan ilmastointia. En kuitenkaan malttanut olla pyörähtämättä Laatta-Leevillä, josta muuten hankimme edelliseenkin kotiimme laatat! Laatta-Leevi tarjoaa nimestään huolimatta laajasti myös muita tuotteita parketeista kylpyhuonekalusteisiin.

IMG_9430

Pyörittelin laattoja viikonloppuna luonnonvalossa ja illalla keinovalossa. Ah, miten paljon ihania malleja ja struktuureja myös laatoista tänä päivänä löytyy. Tällä hetkellä moni rakentaja valitsee kotiinsa mikrobetonia tiloihin, joissa on totuttu näkemään laattapintaa. Itsekin mietimme tätä vaihtoehtoa, mutta nyt laattoja selaillessani tuli kyllä se fiilis, että onhan näissä laatoissa vaan sitä jotakin! Nyt näyttää siltä, että mennään aika pitkälle parketti-laatta kokonaisuudella. Kakkoseteiseen tosin haluan materiaalin, jossa ei saumoja ole ollenkaan, nähtäväksi jää, tuleeko sinne märkätilan mattoa vai mikrobetonia.

Miksi sitten tällä hetkellä parketti on vetämässä lattiavaihtoehdoista pisimmän korren? Varmasti merkittävimpiä syitä ovat materiaalin aitous ja pitkäikäisyys. Puu on ajaton, aina tyylikäs vaihtoehto. Lisäksi se on jalan alla lämmin ja pehmeä. Parketin valitessaan täytyy olla valmis kestämään sen kulumista, mutta tavallaan puulattiassa elämisen jäljet saavatkin näkyä. Parkettivaihtoehdoista vahvimmilla on tällä hetkellä tammi, sävy tosin on vielä ihan hakusessa! Alla olevassa kuvassa on parkettivaihtoehtoja ainakin Trinityltä, Novafloorilta ja Timberwiseltä. Osa öljyttyjä, osa lakattuja. Kummalle sinä muuten annat äänesi, öljytylle vai lakatulle lattialle?

IMG_9434

Nyt haluasinkin kuulla teiltä kommentteja mikrobetonista ja märkätilan matoista? Onko teistä jollakin lattiassa näitä materiaaleja? Entäpä epoksisaumattuja laattoja, miten ne ovat käytännössä toimineet?

Täällä parannellaan flunssaa, joka iski sopivasti heti vatsataudin päälle. Tosin keuhkoissa tuntuu siihen malliin, että taitaa olla tiedossa lääkärireissu.

Terveempää viikkoa teille muille!

Jenni

IMG_9438

The post Laattaa, betonia, parkettia.. appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa