Uudesta keittiöstä on tullut sen verran paljon kysymyksiä, että ajattelin koota keittiön toiminnallisuudesta ihan oman postauksen. Meidän keittiömme on ihan peruskeittiö, maustettuna muutamalla pienellä lisätvistillä. Näin lyhyellä käyttökokemuksella olen ollut toiminnallisuuteen tyytyväinen. Aika näyttää taas sen miten materiaalit sitten kestävät mukana menossa! Tässä listattuna omat keittiövalintamme ja lyhyet perustelut, miksi ratkaisuun päädyttiin:

Keittiön pohjaratkaisu

Halusimme keittiöön sen verran reilusti tilaa, että laatikot avoimenakin keittiöön mahtuu hyvin häärimään useampi henkilö kerrallaan. Keittiön takaseinän ja saarekkeen välinen tila on reilu kaksi metriä leveä.

keittiö, moderni, hay, valkoinen, noblessa

Laminaattitasot

Sopivia keittiötasoja mietitiin keittiöömme pitkään, mutta mattapintaisen ja vaalean ohuen työtason löytäminen ei ollutkaan kovin helppo projekti. Lopulta parhaaksi meidän tarkoituksiimme todettiin vähän betonia muistuttava työtaso.

sarjaton, kahvi, puuleikkuulauta

Saareke 

Saareke toimii meillä paitsi lähes kaikkien astioiden säilytystilana, myös tarpeellisena työskentelytilana ja aamupalapaikkana.

kaktus, hay tuoli
laatikosto, saareke, noblessa

Lemans mekanismi 

Keittiön kulmakaapissa on alhaalla Lemans mekanismi, joka on kyllä toimiva tälläiseen muuten hankalasti käytettävään kulmakaappiin! Meillä tämä toimii kattilakaappina.

Lemans

Tiskikoneen lattiaan heijastava näyttö ja pyrolyysiuuni

Tiskikoneen lattiaan heijastava näytti on pieni mutta loistava arjen helpottaja. Tykkään tietää missä vaiheessa pesuohjelma on koneessa menossa. Pyrolyysitoiminnolla varustettu uuni taas sopii laiskalle uuninpesijälle. Pyrolyysitoiminnolla uuniin kerääntyneen lian saa poltettua tuhkaksi, joka helpottaa toivon mukaan puhdistusoperaatiota.

pyrolyysiuuni, pyrolyysitoiminto

Kulmakaappiin sijoitettu ”aamiaiskaappi”

Aamiaiskaappi heittomerkeillä sen vuoksi, että tämä sijaitsee kulmakaapissa ja on ihan normaalien 60cm kaappien levyinen. Alkuun suunnittelimme, että alimman, ulos liukuvan laatikon tilalla olisi ollut pelkkä ulosvedettävä levy. Nyt olemme kuitenkin todenneet, että laidallinen laatikko on itseasiassa erinomaisen toimiva ratkaisu. Kahvinkeittimen takana nimittäin on sijoitettuna leivänpaahdin, tuo oikea murheenkryyni, mitä leivänmuruihin tulee. Laidallisen laatikon ansiosta leivänmurut pysyvät siististi laatikossa, josta ne on helppo imuroida pois. Ylemmällä hyllyllä sijaitsee mikro. Sähkörasiat on asennettu kaapin sisäpintaan ja kahvia keitellessä tai leipiä paahtaessa laatikko on vedetty ulos ja ovi on auki, näin kaappi ei turhaan kostu sisäpuolelta. Muuten pidämme kaapin oven kiinni.

Kaapin edustalle ei voi tietenkään kerätä tavaraa, muuten kaapin käyttäminen on hankalaa. Tuleepahan pidettyä pöytätaso tyhjänä! Parasta tässä ratkaisussa ehdottomasti on se, että kaikkki avokeittiön koneet ovat siististi piilossa ovien takana.

aamiaiskaappi, kulmakaappi
aamiaiskaappi, kulmakaappi

Tässä pääpiirteissään uuden keittiömme ratkaisut. Haluaisitko kuulla jostakin lisää? Löytyykö listasta samoja elementtejä kuin sinun keittiössäsi? Oletko ollut ratkaisuihin tyytyväinen?

Jenni

The post Talo Taika ja keittiön toiminnot appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa