Uuteen kotiin muuttaminen tarkoittaa samalla kokonaisen talon sisustamista, lähtien tietenkin pintamateriaalien valinnasta ja päättyen niihin pieniin persoonallisiin yksityiskohtiin, jotka tekevät kodin ilmeestä juuri sen omannäköisen. Rakensimme ensimmäisen kotimme reipas kuusi vuotta sitten ja muistan tunteen, kuinka halusin kodista mahdollisimman nopeasti valmiin myös sisustuksen osalta. En tiedä, mistä tälläinen ajatus oli itselleni syntynyt, mutta nyt joka tapauksessa ajattelen vähän toisin. Viisas tuttavani sanoi, että tee mieluummin sisustamisen viisivuotissuunnitelma sen sijaan, että yrittäisit saada kodin kerralla laitettua. Minun mielestäni tämä on hurmaava ja kestävä ajatusmalli.

Etenkin huonekalujen kohdalla haluan ajatella, että ne kulkevat mukanani läpi elämäni. Tottakai joskus kyllästyy ja tekee mieli vaihtaa tai hankkia jotakin uutta, mutta siinä vaiheessa toivon, että minulla on myydä pois aikaa kestävä kaluste, sen sijaan että hävittäisin jotakin roskalavalle uutta hankkiakseni.

Pintamateriaalien osalta meitä johdatteli sama kestävyyden ajatus. Puulattiat sen kuin kaunistuvat vanhetessaan, valkoinen keittiö luo aikaa kestävän kehyksen useammin muuttuvalle piensisustukselle ja maalatut seinät tekevät yleisilmeestä selkeän ja rauhallisen.

Keräsin omat sisustusajatukseni muutamaksi teesiksi, jotka johdattelevat minua tämän ihanan harrastuksen parissa. Nämä toimivat minulla. Allekirjoitatko myös sinä näistä jonkun?

  1. Pysyvissä ratkaisuissa suosi ajattomuutta – Kiintokalusteet, seinät ja lattiat kannattaa valita juurikaan trendeistä välittämättä omaan intuitioon luottaen, näin niistä tykkää myös viiden vuoden päästä.
  2. Malttia – mieluummin ilman jotakin huonekalua, kuin huonoja väliaikaisratkaisuja ( Meidän keittiönpöytä on vielä suunnitteluasteella, kun en halunnut hätiköidä. Pöytänä toimii nyt omista varastoista löytynyt vanerilevy ja Ikean pukkijalat. Mieluummin näin, kuin kiireellä pilattu pöytäostos.)
  3. Keskeneräisyys on ok – Ja sisustamisessa suorastaan tavoiteltavaa, muutenhan harrastus tekisi itsensä aika nopeasti tarpeettomaksi.
  4. Irroittele pienesineillä ja tekstiileillä – tykkään seurata sisustustrendejä ja hankkia aina jotakin ajankohtaaista myös omaan kotiin. Nyt kaktuksia ja luonnonvärisiä tekstiilejä.
  5. Valitse – On ihan ok ostaa torkkupeitto, vaikka olisi tarvinnut uudet talvikengät. Aikuisena voi valita!
  6. Leiki – sisustaminen on hauska, kaunis ja voimaannuttava harrastus, johon ei kannata suhtautua liian vakavasti. Leikkisät yksityiskohdat ja sopivasti sopimattomat ratkaisut pitävät ryppyotsaisuuden poissa.
  7. Älä vertaa – On mahdotonta ja täysin tarpeetonta hankkia itselle sitä kaikkea ihanaa mitä sisustusmaailmassa on tarjolla. Sen sijaan voi täysin siemauksin nauttia ja inspiroitua ystävien, tuttavien ja bloggaajien upeista kodeista. Maailma on sisustussilmin katsottuna kaunis paikka!
  8. Koti on enemmän kuin sisustuksensa – sisustus on harrastus, siksi minun on helppo kuvata sitä tänne blogiinkin ja esitellä sitä julkisesti, tätä kun jotkut toisinaan ihmettelevät. Koti taas on paljon enemmän. Se on tämä viiden tiimi vahvistettuna nelijalkaisella pölyhuiskulla. Koti on elämä, joka muodostuu arjen ja juhlan kiehtovasta liitosta ja jolle tämä talo antaa vain kauniit kehyksensä.

Näiden ajatusten siivittämänä syntyi Talo Taika ja samoissa ajatuksissa sitä sisustellaan kaikessa rauhassa lempeästi luotsaten, nauttien ja toivottavasti toisinaan myös sinua inspiroiden!

Jenni

The post Sisustusajatuksia ja ajatuksia sisustamisesta (ja vähän elämästä) appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa