Materiaalipohdinnat uuteen kotiin käyvät parhaillaan kuumina, vaikka talo onkin vasta paperilla. Olen kuitenkin ehtinyt tilailla jo mallipaloja lattioista ja käydä jututtamassa keittiösuunnittelijoita. Tavoitteena on saada uuteen kotiin materiaalit, jotka ovat aikaa kestäviä, kohtuuhintaisia ja mieluusti mahdollisimman aitoja.

Tämänhetkisen kodin maalattu puuparketti on lämmin ja pehmeä ja on kuulunut onnistuneimpiin valintoihin tässä kodissa. Puulattiaan siis päädymme varmasti myös uudessa kodissa. Millä pintakäsittelyllä, se jää nähtäväksi. Tammiparketti ainakin on upean luonnollinen ja laadukkaan oloinen.

Seinät todennäköisest maalataan pääosin vaaleiksi, mutta muutama tapettikin on kiinnittänyt huomioni. Olohuoneessa meillä tulee olemaan sen verran paljon ikkunapintaa, ettei tapettia sinne kannata laittaa. Lastenhuoneisiin taas voisin kuvitella jotakin näistä:

Tämänhetkinen keittiömme on kokonaan valkoinen ja täytyy sanoa, että väri ei kyllästytä yhtään. Mutta ehkäpä pohdin sitten materiaalien laatua, tuntua ja sävyä, jos ja kun pysymme valkoisessa keittiössä. Tavoitteena on kohtuullisuus ja selkeys, materiaalien täytyy olla paitsi käytännöllisiä, myös pysyä budjettimme sisällä. Marmoritasoa ei siis uudessa kodissa nähdä, niin kaunis kuin se kuvissa onkin! Mustat keittiöt näyttävät näissä Pinterestistä poimimissani kuvissa upeilta, joten eihän sitä koskaan tiedä miten sitä kalustekaupoilla villiintyy.. Varmaa on, että keittiö ei tule olemaan ihan kiiltävä ja kliinisen valkoinen, jotakin lämmittävää elementtiä sinne kaipaan. Jos ei kalusteisiin niin sitten muilla keinoilla!

Sisustuslehdet pursuilevat tällä hetkellä upeita kuvia hyvin tummansävyisistä kodeista. Vaikka ne kuvissa näyttävätkin vaikuttavilta, oman kodin sävyt ovat varmasti pääosin vaaleita.

Valitsisitko sinä nyt valkoisen vai mustan keittiön, jos keittiöremppaa olisi tiedossa?

Jenni

The post Materiaalipohdintoja uuteen kotiin appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa