Katselin taas raksalla lumen alta paljastuvaa kuravelliä vähän kauhun vallassa. Aika paljon duunia vaatii vielä se, että valmiilla terassi voi ihailla kukkivia kirsikkapuita. Toisaalta olen myös ihan innoissani, tyhjä taulu on nyt valmiina maalattavaksi. Listasimme pari vuotta sitten Teijan (jonka upean puutarhan esittelimme taannoin Talosanomissa), kanssa seikat jotka tulisi ainakin ottaa huomioon pihasuunnitelmia tehdessä. Palasin listaan taas itsekin, kannattaa lukea!

Viiden vuoden huikealla puutarhurikokemuksella olen oppinut jo useampia asioita, kantapään kautta nimittäin. Esimerkiksi sen, että mieluummin kannatta perustaa vain pari isoa kukkapenkkiä hyvin, kuin useita pieniä vähän sinnepäin. Näitä korjailin useampia edellisen kodin pihalla. Ja aikamoisen raskasta on muuten myös tarpeeksi isojen kuoppien kaivaminen puille ja muille isoille kasveille, ellei näitä ole otettu huomioon pihan perustusvaiheissa. Toisaalta ajattelen kyllä, että puutarhan ei ole tarkoituskaan olla valmis kerralla, vaan juttu on myös siinä, että kasvien paikkoja voi siirrellä tai puutarhaan voi hankkia kokonaan uusia ihanuuksia. Mutta tämä ei koske paria sataa aitapensastainta, ne kannattaa kyllä huomioida mahdollisuuksien mukaan jo silloin, kun kaivuri vielä möyrii tontilla.

hay lounge chair, puutarha

Itse tykkään puutarhassa selkeistä linjoista, mutta toisaalta myös salaisista sopista, joissa voi istua ja nauttia joka solulla puutarhasta. Mielestäni yksi tärkeimmistä jutuista omassa puutarhassani onkin se, että istuimia tulee olla tarpeeksi. Sinne tänne asetellut penkit, keinut ja muut istuimet mahdollistavat sen, että aamu – päivä tai iltakahvit voi käydä juomassa juuri niissä paikoissa, jonne aurinko kauneimmin paistaa.

 

Erilaisia istuimia eri puolilla puutarhaa, jotta välillä voi nauttiakin työnsä tuloksista!

 

puutarha, inspiraatio

Tällä hetkellä minua kiinnostelee kovasti erilaiset havu- ja rhodoistutukset, niistä pidin tosi paljon myös edellisessä puutarhassa. Havujen lisäksi hyötypuutarha, muutama hedelmäpuu, sopivasti kiviä. Ja ne tuolit eripuolille pihaa. Siinä oma reseptini unelmien puutarhaan.

Apua kaipaisin sen sijaan yhä niiden isojen linjojen suunnitteluun. Sain useamman vinkin pihasuunnittelijoista tämän postauksen jälkeen, mutta yhtään suunnittelijaa täältä keski-suomesta ei ilmoittautunut? Auttakaa naista mäessä, kai meillä keski-suomestakin löytyy asiantuntevia pihasuunnittleijoita? Vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!

P.S. Minkälainen teidän unelmien puutarha on? ♥

X Jenni

The post Lisää pihamietteitä appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa