IMG_9916
asennusmiehet, nosturi, pystyts, talon pystytys, teritalot

Talo Taikaa on ollut pystyttämässä ammattilaiset, joiden työnjälkeä olemme voineet vain ihmetellä ja ihastella. Kutsuimme mieheni kesken Guyta ja Cajta herrasmiehiksi, niin kärsivällisesti ja ystävällisesti he vastailivat meidän amatöörien kysymyksiin pystytysurakan edetessä. Halusin ehdottomasti tehdä jutun näistä miehistä, jotka eivät pidä turhaa meteliä itsestään, mutta joita ilman Talo Taikaa tuskin olisi nostettu harjakorkeuteen.

IMG_0151
asennusmiehet

Guy asuu Teri-Talon kotikunnassa Teerijärvellä, kokemusta talojen pystyttämisestä tällä miehellä on jo neljänkymmenen vuoden ajalta. Veikkasin itse miehen iäksi reilu viisikymmentä, hiljaiseksi minut veti, kun kuulin, että katolla ketterästi kiipeilevä Guy on 62-vuotias! Kokkolalainen Cajkin on ehtinyt työskennellä Teri-Taloilla jo yli kymmenen vuoden ajan. – Reissutyöhön on tottunut, yleensä aina työmaat ovat kaukana kotoa!

Talo Taika nousi pystyyn nopeasti, ja se oli miesten mukaan talon yksinkertaisen rakenteen ansiota. Suorat seinät ilman parvekkeita ja katto ilman poikkiharjoja ovat pystyttäjän kannalta kaikkein yksinkertaisin toteuttaa. Edes korkeus ei ole ongelma näille miehille, katolla täytyy vain olla erityisen huolellinen. – Korkealla työskentelyyn tottuu, enemmän onnettomuuksia tapahtuu alhaalla tai matalalta pudotessa, kuin kymmenessä metrissä, miehet toteavat.

teritalot

Talojen pystyttäminen on fyysisesti raskasta ulkoilmatyötä, joka on sekä työn parhaita puolia, että sen vitsaus. Keväällä ja kesällä voi hyvistä keleistä nauttia, mutta vastaavasti pitkä pimeä räntäjakso syö toisinaan miestä. -Kyllä se asennetta vaatii nousta räntäsateessa katolle, mutta jokaisessa työssä lienee nämä nurjemmatkin puolensa. Guy ja Caj ovat tottuneet tekemään pitkää päivää. Parasta työssä onkin miesten mukaan vapaus.- Pääasia että työt tulee hyvin ja huolella tehtyä, kellokortilla ei tässä työssä ole käyttöä.

Guy on nähnyt vuosikymmenten saatossa koko rakentamisen kirjon. Yksilöllisiä taloja toteuttava Teri-Talot takaa sen, että kahta samanlaista taloa ei juuri ole tullut vuosien saatossa vastaan.

– 2000-luvun alussa oli vaihe, jolloin talot olivat usein yli 300 neliötä, nyt on tultu takaisin maltillisempiin kokoluokkiin. Pystyttämisen pääperiaatteet eivät kuitenkaan ole muuttuneet miksikään. Elementtien pitää olla suorassa ja tiivistykset huolellisesti tehtyinä, niin syntyy hyviä taloja. Terin taloja on ollut hyvä pystyttää, koska laadusta ei ole tingitty. Myös asiakkaiden tilaama valmiustaso on muuttunut paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Runkopystytyksen ja kattotuolien asentamisen sijaan tilataan useimmiten talo ulkoapäin lähes valmiiksi. Se on muuttanut työn luonnetta, yhdellä työmaalla vietetään nyt pidempi aika kuin ennen, kertoo Guy. 

Teritalot

Asentajan työ on paitsi fyysisesti raskasta, toisinaan vaarallista. Vaativia töitä täytyy suorittaa korkealla, milloin märillä ja milloin liukkailla katoilla ja elementeillä. – Telineet ovat nykyään lakisääteiset ja hyvä niin, se on sekä rakentajan että talon asentajan etu. Työt sujuvat hyviltä telineiltä huomattavasti nopeammin ja turvallisemmin.

Teritalot

Vaikka olkapäät ovat  kovilla ja räntäsadepäivät vaativat asennetta, viihtyvät nämä miehet selkeästi työssään. -Paras palaute työstä tulee tyytyväisiltä asiakkailta, kun hommat tekee huolella voi työmaan jättää rakentajalle hyvillä mielin, miehet toteavat.

Toim.huom. Ihan huipputyyppejä nämä ammattilaiset, tästä on hyvä jatkaa Talo Taian tarinaa omin voimin! 

 

Teritalot

The post Talo Taika: Esittelyssä rakentamisen ammattilaiset appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa