Rakennusprojekti on kokonaisuutena massiivinen, ainakin kun sitä katsoo näin hartiapankkirakentajan näkövinkkelistä. Me emme rakentaneet nk. pitkästä tavarasta, vaan meille saapui Teri-Talojen talopaketti ja jatkoimme omin voimin vasta talon pystytyksen jälkeen. Kokosin tähän niitä välietappeja jotka ovat auttaneet hahmottamaan kokonaisuutta ja joiden kohdalla toisaalta on tuntunut, että projekti ottaa merkittäviä askeleita eteenpäin.

 1. Talopaketti saapuu. Tämä on vaihe, johon päästään tontin raivaamisen, maatöiden ja perustuksien jälkeen. Yhtäkkiä, muutamassa päivässä, työmaa ottaa hurjia harppauksia, lisää tätä vaiheesta pääset lukemaan täältä ja täältä.
  asennusmiehet4
 2. Lattiavalu. Ennen lattian valamista tapahtuu paljon asioita, jotka tälläisen maallikon silmiin eivät ole kovin näkyviä. Viemäriputkia ja sähköjä vedetään ja styrokseja, sekä raudoituksia asennetaan hyvä tovi ennen valamista.
  fullsizerender
  IMG_0760
 3. Välipohjan valmistuminen. Tuntuu isolta harppaukselta, kun kaksikerroksisessa talossa pääsee liikkumaan myös yläkerrassa. Tämä on vaatinut ilmastointi- ja viemäriputkien asennusta, villoitusta, muovien asentamista ja lopulta viimeistä kipsilevykerrosta lattiaan ja aikamoisen montaa ruuvia!
  fullsizerender-1
 4. Väliseinävaihe. Tässä vaiheessa tilat alkavat hienosti hahmottua, nyt talo ei näytäkään ”ihan liian pieneltä”tai muuten epämääräiseltä hallilta. 
  Myös vanhempien makuuhuoneen ja vaatehuoneen välillä on seinän sisään liukuva ovi.
 5. Takan muuraus. Tämä oli itsellemme tärkeä vaihe, takka on niin keskeisellä paikalla meidän taloamme.
  IMG_0753
 6. Tasoitusvaihe. Tässä vaiheessa seinät saavat enemmän lopullista vastaavaa sävyä, yhtäkkiä tilat näyttävät paljon avarammilta. Lisää tästä vaiheesta pääset lukemaan täältä.
  IMG_1823
 7. Pintatyöt. Maalaaminen on hidas ja pitkä projekti, kun sen tekee itse. Toinen työläs ja sotkuinen projekti on laatoittaminen, siitäkin kiitoksena toki on upeaa valmista pintaa! Laatoistamme pääset lukemaan lisää täältä.
  14390770_1057402107713050_8139136956430747032_n
 8. Keittiön asennus – nyt aloitellaan tätä vaihetta, joten kuvia ei ihan vielä ole, mutta tämä on tosi merkittävä harppaus kohti valmista taloa.
 9. Lattioiden asennus – Tässä vaiheessa talo tuntuu melkein valmiilta, on huikeaa, että rakennustyömaalla voi yhtäkkiä kulkea sukkasillaan. Tämä vaihekin on vasta edessä, joten kuvia ei vielä ole. Lattiavalinnoistamme sen sijaan pääset lukemaan täältä lisää.
  IMG_2127
 10. Vedet ja sähköt. Kun hanoista tulee vesi ja katkaisimista syttyvät valot, on pienen voitontanssin aika!

  14370427_1057401981046396_5971134447892114991_n
  Kohta on tässäkin seinässä pelkän johdon tilalla valaisin <3

Tässä tiiviistettynä tälle rakentajalle tärkeät välietapit. Kuulostaako muiden rakentajien korviin tutuille? Mitä lisäisit omaan listaasi? Entäpä sinä, joka haaveilet rakentamisesta, konkretisoiko lista yhtään projektia?

Täällä työmaa kutsuu jälleen ja kutsuun on vastattava, jos mielii saada lisää valmista pintaa aikaan! Tänään asennetaan keittiötä, aiheesta lisää Snapchatissa nimimerkin @talosanomat takana!

Jenni

The post Hartiapankkirakentajan tärkeät välietapit appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa