Hengissä ollaan, vaikka täällä blogin puolella on viime viikot varsin hiljaiseloa ollutkin. Päivät, illat ja toisinaan yöunetkin täyttyvät nyt tämän raksamaratonin loppumetreistä, noin miljoonasta keskeneräisestä asiasta ja niiden hoitamisesta! Mutta tänne on ollut ikävä ja pyydän nöyrästi ymmärrystä ja malttia, lupaan hukuttaa teidät kuviin kun pääsemme uuteen kotiin asumaan!

Viimeisen kuukauden aikana on rakennuksella tapahtunut paljon. Kaikki pinnat, laatoitukset, parketit, maalaukset, listat ja kohta kalusteetkin alkavat olla paikoillaan. Hartiapankkirakentajalle se on tarkoittanut myöhään ja vielä vähän myöhempään venyviä raksailtoja ja arjen akrobatiaa, jotta työt ja lapsiperhearki on saatu rakentamisen ohella pyörimään. Mielessäni tämä aika yhdistyy usein loppuraskauteen tai pikkuvauva-aikaan, raksakupla on totisinta totta.

Näiden kuvien jälkeenkin on rakennuksella tapahtunut taas paljon, näistä näette kuitenkin projektin etenemistä:

Lattiat ja takka: 

Kuvissa Laatta Leevin* kautta ostamamme Novafloorin öljytty tammiparketti on jo asennettu. Tilasin kaikenkaikkiaan parisenkymmentä mallipalaa, joten voitte arvata, että pakettien avaaminen ja asennetun lattian näkeminen jännitti. Olin niin onnellinen, kun ensimmäisen kerran kävelin uusilla lattioilla, sävy oli juuri se, mistä olin haaveillut ja mikä parasta, öljytyn parketin pinnassa on säilynyt se kaikista paras, aidon puun tuntu!

Takan pinnoitusprojekti meillä on vieläkin kesken, lopputuloksesta tulee lämmin laastinharmaa, tässä kuvassa vasta ensimmäinen kerros vedettynä.

talotaika, teritalot, parketti, novafloor
talotaika, teritalot

Keittiö:

Alusta asti oli selvää, että valinta on klassinen valkoinen keittiö. Niin ihania kuin tummat keittiöt ovatkin, eivät ne jotenkin tuntuneet tähän kotiin oikealta ratkaisulta. Keittiömme on Noblessan valikoimista ja näissä kuvissa vielä kovin keskeneräinen. Valkoinen keittiö saa kaverikseen mustan hanan ja altaan, betonimainen ohut laminaattitaso on sekä helppohoitoinen, että kaunis katsella. Alkuperäinen ajatus kivitasoista jäi sekä hinnan, että sävyvalinnan vuoksi. Valkoista kivitasoa en uskaltanut ottaa, sen verran herkkiä ne kuulemma saattavat olla. Haaveilemaani marmorikuviota sain kuitenkin keittiön takaseinään, joka laatoitetaan isoilla laatoilla. Liesituulettimen kupu on parhaillaan työn alla peltisepällä, senkin pitäisi valmistua tämän viikon perjentaiksi! Oviin olen vielä tilaamassa messinkiset lankavetimet, jotka tuovat valkoiseen keittiöön kivasti tvistiä. Lopullisen ilmeen pääsette näkemään, kun kaikki on saatu paikoilleen!

Noblessa
Noblessa

Portaat:

Porrastoimittajaksemme valikoitui Hoviporras**, jonka kokemus porrastöistä on vakuuttava. Erityisesti minua ilahdutti ennakkoluuloton asenne toivomuksiamme kohtaan. Nyt meillä on iki-ihanat, eleettömillä metallisilla pinnakaiteilla olevat portaat, valmiimpana pääsette näkemään ne vaikkapa näistä Instagramkuvista

hoviporras
hoviporras
hoviporras

Väliovet:

Kaikki tulevan kodin väliovet ovat vessojen ovia lukuunottamat Jeld-Wenin seinän sisään liukuvia ovia. Nämä ovat ernomainen valinta etenkin käytävämäisiin tiloihin, siistit, helpot ja huomaamattomat ratkaisut!

jeldwen, liukuovi, seinän sisään
liukuovi, integroitu

Niin kuin kuvista voitte päätellä, kotimme yleisilme on hyvin vaalea ja hillitty. Nautin ajatuksesta, että uusi koti on kuin tyhjä taulu, jota vuosien saatossa pääsen laittamaan oman näköiseksi.

Onpahan ollut raksamatka, en oikein meinaa tajutakaan, miten loppusuoralla nyt jo ollaan. Ihanaa, jännittävää ja helpottavaa samaan aikaan!

Mitä teille kuuluu? <3

Raksamaratonin loppumetreiltä,

Jenni

*Tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

** Tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

The post Raksakuulumisia! appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa