Inspiraatiota unelmien taloon / Kokemuksia teri-taloista / Rivitaloja Teri-Talojen elementeistä

Rivitaloja Teri-Talojen elementeistä

Rakentajilla ei ollut tarpeeksi aikaa ja he tarvitsivat lisää työvoimaa. Uusien työntekijöiden palkkaamisen sijaan rakennusyritys JRT Bygg päätti käyttää Teri-Taloja taloelementtien toimittamiseen rivitaloprojektiinsa Larsmoon. Yhteistyö sujui hyvin ja rivitalot täyttyivät heti asukkaista. Seuraava rivitaloprojekti valmistuu lokakuussa 2019.

Kun ammattirakentajat valitsevat kumppaneita rakennushankkeisiin, he tietävät tarkalleen mitä haluavat. JRT Bygg oli suunnitellut ensimmäisen rivitaloprojektinsa Graniittitie 3:en Larsmossa ja etsi taloelementtejä toimittavaa yhteistyökumppania.

– Syy Teri-Talojen valintaan ei ollut pelkästään hinta. He olivat valmiita rakentamaan tekemiemme piirustusten mukaan, muut talotoimittajat olisivat mieluummin käyttäneet omia mallejaan. Lisäksi Teri-Talot pystyi tarjoamaan korkeampilaatuisia elementtejä, sanoo Robert Olsen, yksi neljästä JRT Byggin osakkaasta.

Hannulassa Graniittitie 3:ssa sijaitseva ensimmäinen rivitaloprojekti valmistui syksyllä 2018. Se koostuu kolmesta rivitalosta, joissa on yhteensä 12 asuntoa. Kaikki asunnot ovat kooltaan 73 neliömetriä ja niissä on keittiö, kylpyhuone, sauna ja kaksi makuuhuonetta. Kaikissa asunnoissa on myös autokatos ja lämmin varasto.

– Olemme saaneet pyyntöjä 60 neliömetrin asuntoihin liittyen, mutta tosiasia on, että sen kokoinen asunto maksaa lähes yhtä paljon kuin 73 neliömetrin asunto, sanoo Robert.

– Asiakkaat ovat erittäin hintatietoisia ja tämä asuntotyyppi on osoittautunut edulliseksi ja hyväksi vaihtoehdoksi, joka sopii monille, sanoo Jonas Olsen, yksi JRT Bygg:in osakkaista.

Ensimmäisten rivitaloasuntojen kysyntä oli suurta, minkä vuoksi JRT Bygg aloitti vastaavan rivitaloprojektin samalla alueella keväällä 2019. Nyt rakennetaan kolme rivitaloa, joissa on yhteensä 11 asuntoa. Tällä hetkellä rakentajat työskentelevät sisustuksen parissa. Vain kaksi asuntoa on enää myynnissä muutamaa viikkoa ennen valmistumista.

– Puolet asunnoista myymme puolivalmiina. Tällä alueella monet ihmiset osaavat ja haluavat rakentaa jotain itse. Se sujuu helposti, sillä he saavat materiaalit ovelle, sanoo Robert Olsen.

Lapsiperheet näyttävät löytäneen rivitaloalueen, sillä pihapiirissä näkyy hiekkalaatikko, vauvan keinu ja satunnaisia lastenrattaita. Vanha mies on koiran kanssa kävelyllä ja tulee katsomaan rakentamista.

– Tänne muutan heti, kun se on valmis, hän sanoo onnellisena ja osoittaa yhtä asunnoista. Sinun pitäisi kirjoittaa, että he ovat hyviä rakentamaan, sanoo hän ja kävelee pois pienen mustan villakoiran kanssa.

JRT Bygg harjoittaa sekä talojen että hallien uudis- ja korjausrakentamista. Yrityksen pääkonttori on sijainnut Larsmossa jo kolmen vuoden ajan. Näyttää siltä, että myös tulevaisuudessa riittää töitä. Neljän osakkaan lisäksi JRT Bygg:in palkkalistoilla on kaksi työntekijää.

– Kyllä, ja yleensä vitsailemme ja sanomme, että meillä on talotehdas Teerijärvellä, sanoo osakas Jonas Olsen.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa