Inspiraatiota unelmien taloon / Kokemuksia teri-taloista / Easy – ei voisi helpompaa olla

Easy – ei voisi helpompaa olla

Carl-Anton Högkvist ja Josefin Österberg olivat etsimässä rivitaloasuntoa Vaasan alueelta tajutessaan, että he voisivat saada uuden talon samalla rahalla. He löysivät Teri-Talojen Easy-mallin, joka on moderni ja hyvin harkittu kokonaisuus avoimella pohjaratkaisulla. Joulu 2019 vietetään toivottavasti pariskunnan uudessa kodissa.

Easy talopaketti

 

Elokuussa 2019 Carl-Anton Högkvist ja Josefin Österberg ovat keskellä rakennusprosessia. He maalaavat taloaan ulkopuolelta ja rakentajat työskentelevät talon sisäosien parissa. Carl-Anton ja Josefin ovat tilanneet lähes avaimet käteen -periaatteella Teri-Talojen Easy 120 Standard -mallin, jossa on 4 huonetta ja keittiö. Pari on päättänyt maalata talon itse ja rakentaa autotallin, Teri-Talot hoitaa loput.

– Emme olleet ajatelleet rakentaa ollenkaan, mutta jos kerran teemme niin, sen pitää tuntua hauskalta. Haluamme nauttia rakennusajasta, emme stressata siitä. Tänä kesänä minulla oli elämäni ensimmäinen loma ja olin rakennuksella joka päivä. On mielenkiintoista seurata tapahtumia ja nähdä miten ammattilaiset työskentelevät, Carl-Anton sanoo.

Hän työskentelee insinöörinä ja Josefin on varhaiskasvatuksen opettaja. Pari tapasi opiskeluaikana ja he molemmat ovat olleet työelämässä nyt muutaman vuoden. Keväällä 2018 pari kyllästyi vuokra-asunnossa asumiseen ja alkoi etsiä omaa kotia. Tuolloin he eivät vielä osanneet ajatella uuden talon rakentamista.

– Me emme olleet valmiita rakentamaan taloa, halusimme vain löytää kodin, johon voimme muuttaa heti, sanoo Carl-Anton.

Uusi koti 200 metrin päässä nykyisestä

Pari alkoi etsiä 3-4 huoneen rivitaloa tai paritaloa, jossa olisi riittävästi tilaa myös perheen kasvaessa. Samoihin aikoihin he sattuivat näkemään Easy 120 Standard -talomallia koskevan mainoksen. He pitivät avoimesta, valoisasta pohjapiirroksesta, jossa on suuret ikkunat molempiin suuntiin.

Easy talopaketti

– Laskimme ja tajusimme, että saamme uuden ja isomman talon samalla rahalla, mitä rivitalon pätkän ostaminen maksaisi. Ajatus uudesta ja tyylikkäästä kodista tuntui paljon houkuttelevammalta. Lisäksi hyvä juttu on, että naapureita ei ole niin lähellä, Josefin sanoo.

Kun Carl-Anton ja Josefin olivat päättäneet minkä talomallin valitsevat, seuraavaksi oli edessä sopivan tontin löytäminen. Se sujui helposti. Pari oli ehtinyt käydä katsomassa vasta kahta vapaata tonttia Korsholmin rajalla, kun tontti löytyi. Kyseinen tontti sijaitsee vain 200 metrin päässä heidän nykyisestä Vaasan kodistaan.

-Vapaat tontit vaativat melko laajoja maatöitä, minkä vuoksi luultavasti kukaan ei ollut uskaltanut sijoittaa niihin. Mutta me uskalsimme ja Teri-Talot oli sitä mieltä, että valitsemamme talomalli oli kuin tehty valitsemallemme tontille, sanoo Carl-Anton.

Sisustussuunnittelijan tapaaminen oli piste i:n päälle

Huhtikuussa oli tapaaminen Teri-Talojen kanssa, jossa käytiin läpi piirustukset ja materiaalivalinnat. Tällöin pari sai myös selvyyden siitä, mitä kaikkea sisältyy avaimet käteen -pakettiin. Samalla he saivat valita sisustussuunnittelijoiden valitsemista materiaaleista koottujen harmaan ja valkoisen sisustuspaketin välillä.

-Valitsimme harmaan paketin, paitsi kylpyhuoneeseen, jonne halusimme valkoisen sävyjä. Tapaamisen yhteydessä saimme tutkia ja tunnustella materiaaleja ja olimme tyytyväisiä peruskonseptiin sisältyviin materiaaleihin. Sisustuspaketti oli täysin meidän näköisemme, sanoo Josefin.

Pääsiäisen aikoihin pari haki rakennuslupaa. Teri-Talot oli mukana prosessissa alusta alkaen ja auttoi paperitöissä. Tontti täytettiin ja tasoitettiin toukokuussa. Kesäkuussa myönnettiin rakennuslupa. Sen jälkeen kaikki on sujunut todella nopeasti. Kesäkuun lopussa valettiin talon perusta ja sen jälkeen lattia.

-Alussa olin yhteydessä Teri-Talojen kanssa lähes päivittäin. Meillä on kaksi yhteyshenkilöä, joilta olemme saaneet tukea aina tarvittaessa. Olemme myös saaneet vinkkejä asioista, joita emme itse olisi hoksanneet edes ajatella. Saimme esimerkiksi neuvon aloittaa takapihan pihatyöt jo ennen talon toimitusta, koska kaivinkoneella ei ole mahdollista päästä sinne jälkikäteen.

Carl-Anton ja Josefin kylvivät ruohon takapihalle 15. heinäkuuta ja seuraavana päivänä saapui heidän talonsa. Kului vain muutama päivä kun seinät ja katto olivat paikoillaan, minkä jälkeen kaikki irralliset materiaalit voitiin sijoittaa talon sisälle. Kun talon ulkopinnat oli saatu valmiiksi, rakentamiseen tuli pieni tauko, sillä lattialevyjen oli kuivuttava kolme viikkoa. Syyskuussa rakentajat jatkavat sisätiloissa ja Carl-Anton ja Josefin keskittyvät autotalliin.

Teri-Talot oli selvä valinta

Carl-Anton kasvoi Teerijärvellä ja hänellä on aina ollut hyvä kuva kotiseudun talovalmistajasta. Hän tuntee monia Teri-Taloissa asuvia, jotka ovat olleet tyytyväisiä niiden korkeaan laatuun.

-Kun päätimme rakentaa uutta, oli itsestäänselvyys, että valitsemme Teri-Talot. Tiedämme, että saamme hyvän ja laadukkaan talon, joka kestää monien vuosien ajan. Lisäksi voimme olla varmoja, että saamme palvelua aina ruotsin kielellä, sanoo Carl-Anton.

easy
easy
easy

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa