Inspiraatiota unelmien taloon / Kokemuksia teri-taloista / Maaseudun Idylli

Maaseudun Idylli

Norrbyn kylässä Kruunupyyssä sijaitsee vuonna 2013 valmistunut talo, jota asukkaat kutsuvat Maaseudun Idylliksi. Teri-talojen Matilda-mallistoa edustavan näyttävän talon pinta-ala on 178 m². Rakentamisen alkaessa tulevia asukkaita oli ainoastaan kaksi ja samana kesänä vietettiin myös häitä. Talon valmistuessa lapsia oli kaksi ja nykyään Maaseudun Idyllissä asustaa viisihenkinen perhe. Koko perhe onkin omalta osaltaan ollut mukana rakentamassa taloa, johon liittyy jo nyt arvokkaita muistoja ja yhteisöllisyyttä, jotka voi suorastaan aistia ovesta sisään astuessaan. Lue talon asukkaiden rakentajatarina!

landsbygdens idyll hero

MALTILLA SUUNNITELTU JA RAKENNETTU

Idea uuden talon rakentamisesta nousi esille maatilan sukupolvenvaihdoksen yhteydessä, ja lopulta päätimme rakentaa kotimme maatilan kannalta keskeiselle paikalle. Aloitimme rakennustyöt vähitellen vuonna 2010, ja viimeiseksi urakaksi jäi puutarhasuunnittelu, joka aloitettiin syksyllä 2015.

Ainutlaatuisen talosta tekee se, että rakensimme sen itse alusta loppuun. Metsän kaadolla alkanut projekti otti aikansa, mutta päivääkään emme vaihtaisi pois. Rauhallisesti etenemällä ehdimme miettiä toisenkin kerran, muuttaa halutessamme mieltämme ja ennen kaikkea eläytyä parhaamme mukaan ympäristöön ja itse taloon. Kypsyttelimme monta asiaa rauhassa ja lopputulos saattaisikin olla aivan toisenlainen, mikäli talo olisi rakennettu vuodessa. Puutarhan kanssa aiommekin edetä samalla hyväksi havaitsemallamme tavalla. Kokonaiskuvan on oltava selkeä ennen kuin upotamme kuokat maahan.

LAATUA JA PAIKALLISUUTTA

Valitsimme tulevan kotimme toimittajaksi nimenomaan Teri-Talot, koska paikallisena yrityksenä se oli meille tuttu hyvästä laadustaan ja erinomaisesta asiakaspalvelustaan. Myyntiedustajalta saimmekin heti alusta alkaen paljon hyödyllistä tietoa ja huolellista opastusta. Omaan tyyliimme sopiva malli löytyi melko nopeasti, ja toisen meistä omatessa teerijärveläiset sukujuuret valinta tuntui erityisen arvokkaalta.

TARKKAAN HARKITTUA VIIHTYISYYTTÄ

Maaseudun Idyllissä jokainen pienikin yksityiskohta on tarkan harkinnan tulos, sillä meillä ei ollut rakennusvaiheessa mitään kiirettä. Tavoitteenamme oli alusta alkaen panostaa viihtyvyyteen sekä sisällä talossa että ulkona puutarhassa mm. lämpimiä värejä suosimalla. Myös ympäristö on talon nimeä mukaillen idyllinen mustikkametsän ja oman pellon reunustaessa tonttia. Terassille kantautuva linnunlaulu luo aivan omanlaistaan tunnelmaa ja onpa pihapiirissä piipahtanut myös moni metsäneläin.

Tyylipuhdas maalaistalo istuu hyvin ympäristöönsä ja sen siniharmaa väri saa erilaisia sävyjä riippuen säästä ja vuodenajasta. Sisäpuolelta Olemme halunneet sisustaa talon omalla persoonallisella tyylillämme seuraamatta trendejä. Myös lapset ovat päässeet vaikuttamaan omien huoneidensa sisustukseen. Tärkeintä meille onkin, että kodikkaalla otteella sisustetussa talossamme viihtyvät niin lapset kuin aikuiset.

landsbygdens idyll
landsbygdens idyll
landsbygdens idyll

The post Maaseudun Idylli appeared first on Teritalot.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa