Inspiraatiota unelmien taloon / Kokemuksia teri-taloista / Casa Blanca

Casa Blanca

Seinäjoen rauhallisella Kertunlaakson asuinalueella sijaitsee perheen Espanjan matkoista nimeensä inspiraatiota saanut Casa Blanca. Vappuna 2015 valmistuneessa valkoisessa talossa asuvaan perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi 6-vuotias poika sekä 3-vuotias tytär, Kerttu-koira ja pupu Pirkko-Pekka. Lue talon asukkaiden rakentajatarina!

casa blanca hero

Olimme alkaneet miettiä oman talon rakentamista heti esikoisemme syntymän jälkeen. Asuntomessuilla kiertämisen lisäksi selasimme talokuvastoja, tutustuimme eri talomalleihin ja kävimme tutustumassa valmiisiin myyntikohteisiin paikan päällä. Tyttäremme synnyttyä alkoi silloinen, rakkaudella tehty rivitalokotimme jäädä pieneksi. Pesänrakennusviettimme oli yltynyt niin kovaksi, että oli aika rakentaa se oma koti.

Ajan kanssa suunniteltu

Talomme malli muokkautui vuosien aikana juuri tarpeitamme vastaavaksi. Jokainen ovi, ikkuna ja pienetkin yksityiskohdat hiottiin pohjakuvaan valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen rakentamisen aloittamista. Kodikkaalle talollemme ominaista ovat käytännölliset ja avarat tilat.

Myös talomme sijaintiin liittyy tarina. Olimme katsoneet sopivan tontin tutulta alueelta, mutta valitettavasti se ei ollut yleisessä haussa. Pitkien ponnistelujen jälkeen saimme kuitenkin kaupungilta luvan tontin ostoon. Tieto saapui meille juuri ennen joulua ja otimme tämän “lahjan” vastaan ilon kiljahdusten ja onnen kyynelien saattamana.

Unelmista totta

Seuraavaksi meidän oli löydettävä luotettava talotoimittaja unelmiemme kotia toteuttamaan. Olimme kuulleet paljon hyvää Teri-taloista, sillä mm. sukulaisemme olivat rakentaneet aikanaan juuri Teri-talon. Tapasimme paljon eri talovalmistajien edustajia, mutta päätös oli lopulta helppo.

Tärkeitä kriteerejä meille olivat laatu, paikallisuus ja työn tarkkuus sekä se, että talon suunnittelun lähtökohdaksi otettiin meidän oma mallimme. Lisäksi valintaamme Teri-talojen suuntaan ohjasi alusta asti molemminpuolinen yhteisymmärrys. Saimme kysymyksiimme selkeät vastaukset, ja se mitä luvattiin, piti. Jopa niinkin tarkasti, että talopaketti saapui tontillemme lokakuussa 2014 tismalleen klo 7.00, aivan kuten oli sovittu.

Varsinaisen rakennusajan seurasimme työtä sivusta, ja etenkin kirvesmiehen tarkka työskentely teki meihin vaikutuksen. Vaikka väsymys meinasikin välillä viedä voimat, veimme projektin toinen toistamme tukien kunnialla loppuun.

Valoa ja tyylikästä kodikkuutta

Olemme hakeneet vaikutteita kotimme sisustukseen rakastamistamme suuntauksista, skandinaavisesta ja modernista. Huolehdimme materiaalivalinnoista itse. Nimensä mukaisesti talostamme löytyy paljon valkoisia pintoja, mutta myös sopivissa määrin mustaa ja harmaata sekä erilaisia sisustusmateriaaleja rouheasta betonista, tammeen ja korkkiin, jotka pehmentävät kokonaisuutta.

Talon rauhallisessa päässä sijaitsevaan kylpyosastoon pääsee omasta ”saunakamarista”, joka palvelee myös vierashuoneena. Kylpyosastoon emme halunneet mustaa eikä kiiltäviä pintoja. Kodikasta ja maanläheistä tunnelmaa luomaan valitsimme harmaata keloa ja isoja mattalaattoja. Kokonaisuuden kruunaa saunan sydämenä hehkuva valkoinen kiuas sekä upeat saaristolaistyyliset lauteet, jotka kirvesmies valmisti verstaallaan ohjeidemme mukaan.

Kodistamme löytyy sekä designkalusteita että Ikea-huonekaluja. Tärkeintä meille on toimiva kokonaisuus sekä kodikas tunnelma. Valoa ja avaruutta tuo keittiön ja olohuoneen seinä, joka on täynnä suuria ikkunoita, joiden takana avautuu iso terassi.

Kodissamme on lapsilla tilaa leikkiä ja nauttia elämästä turvallisesti. Casa Blanca on koti elämää ja elämistä varten.

casa blanca
casa blanca
casa blanca

 

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa