Uuden kodin keittiössä vallitsee vielä vähän keskeneräinen meininki, kun odotamme sopivaa vapaahetkeä välitilan laatoittamiseen ja vetimien asentamiseen. Sen verran mehuja loppurutistus ja uuteen kotiin asettuminen vei, että vasta nyt noiden hommien tekeminen tulee edes mieleen. Vaikka keskeneräisyys ei silmään juuri otakaan, on keittiön käyttömukavuus ilman vetimiä tai takaseinää suojaavaa laatoitusta niin ja näin, joten se lienee riittävä motivaattori työhön tarttumiseen pikimmiten.

mattavalkoinen keittio, noblessa, skandinaavinen
Saarekkeen päällä on paikka valaisimelle, jos jokin huippuyksilö kohdalle sattuu!

Tapwellin musta hana on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi ja betonimainen laminaattitaso on paitsi kaunis myös superhelppo pitää puhtaana. Keittiön valaisimiksi valikoitui toistaiseksi simppelit mustat yksilöt, kun lopulliset versiot ovat vasta pohdinnan alla. Nyt olen vain nauttinut keittiön väljyydestä ja avaruudesta, mattokaupoille on tosin jossain vaiheessa lähdettävä, kunhan olen bongannut keittiön tyyliin sopivan maton. Saa muuten ehdotella, mistä kivoja ja helppohoitoisia keittiönmattoja voisi löytää? Saarekeseinälle taas voisin kuvitella laittavani joskus kivan hyllyn, johon rakkaimmat astiat pääsisivät esille. Myös Hayn baarituoli on läpäissyt kaikkien koeistujien testauksen, joten niitä pitäisi laittaa muutama lisää tilaukseen.

keittiö, moderni, noblessa
keittiö, musta hana, tapwell
Välitilan marmorilaatta odottelee eteisen lattialla innokasta asentajaa.
kaktus, keittiö

Kaikki kodinkoneet ovat integroituja ja mikro, leivänpaahdin sekä kahvinkeitin sujahtavat piiloon kulmakaappiin. Tämä ratkaisu on tuntunut tosi toimivalta ja selkeyttää keittiön ilmettä entisestään. Parasta ovat koneiden pienet viimeistellyt yksityiskohdat, kuten integroidun astianpesukoneen lattiaan heijastava näyttö ja uunin pyrolyysitoiminto, joka helpottaa laiskan uuninpesijän arkea.

Liesituuletin tuotti raksa-aikana vähän päänvaivaa, kun valmista tuuletinta haluttuun tyyliin ei meinannut mistään löytyä. Kriteerinä oli, ettei tuulettimessa saisi olla hankalia porrastuksia, jotka keräävät ikävästi rasvansekaista pölyä. Halusin lisäksi valkoisen tuulettimen ilman mitään saumoja, kolmen metrin huonekorkeuteen tämä osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Päädyimme sitten teettämään kotelon integtoitavalle tuulettimelle peltisepällä, enkä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Saimme eleettömän, siistin ja simppelin, juuri tämän keittiön henkeen sopivan tuulettimen.

keittiö, noblessa
Ilmava lankakori on keittiöpyyhkeelle erinomainen paikka, jos ei halua roikuttaa kosteaa pyyhettä kaapinovea vasten.
saviastia

Voisi kuvitella, että uuteen kotiin muuttaminen raksaprojektin jälkeen saa aikaan oikean sisustusinnostuksen puuskan, mutta itselleni huomaan käyneen päin vastoin. Olen nauttinutkin nyt siitä, että saan miettiä vähän aikaa ihan kaikkea muuta paitsi rakentamiseen ja kotiin liittyviä asioita. Yhtäkkiä iltaisin voi tavata ystäviä, liikkua ja harrastaa rakentamisen sijaan, se on ollut vaihtelun vuoksi todella virkistävää! Mutta epäilempä, että lisääntyvä valo ja lähestyvä kevät tekevät tälläkin saralla tehtävänsä ja sisustushommat alkavat taas todenteolla kiinnostelemaan. Siihen asti nautitaan vain tästä tilasta ja valosta.

Jenni

 

The post Talo Taika ja vähän keskeneräiset keittiöhommat appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa