Tämän syksyn suunnitelmiin kuuluvat pihatyöt. Rakentaminen ja etenkin piharakentaminen on kärsivällisen ihmisen hommaa. Nyt olemme siinä pisteessä, että odottelemme seuraavaksi kaivurin saapumista tontille. Tätä ennen on tilattu luonnos pihasuunnittelija Päivi Kautolta, kaadettu muutama puu ja tehty kuutiokaupalla polttopuita suursäkkeihin, joita voi siirrellä kaivurilla pois maatöiden edestä.

Kokosin allaolevaan listaan ne asiat, jotka oman kokemukseni mukaan kannattaa ottaa huomioon, kun uutta pihaa lähtee suunnittelemaan.

 1. Pihan suuret linjat

Näissä loistava apu on ammattilainen, joka osaa ottaa huomioon kaikki yksityiskohdat. Me toteutimme luonnoksen omasta pihastamme puutarhuri Päivi Kautolla, tarkemmat yhteystiedot löydät Päivin Puska ja Pensas verkkosivuilta. Omaa suunnitelmaamme on luettu rakkaudella ja se näkyy, paperi on jo aivan kulunut, kun olemme sen kanssa kuljeskelleet pitkin pihamaata! Huolehdi siis, että ainakin seuraavat listan asiat on otettu huomioon ennen kaivurin saapumista:

 • Kulkureitit
 • Parkkipaikat
 • Vesien ohjautuminen tontilla
 • Valaistus
 • Istutusalueet
 • Pihakiveykset
 • Leikkipaikat
 • Kesäkeittiö
pihasuunnitelma hinta, pihasuunnittelu, pihasuunnittelija keski-suomi, pihasuunnitelma

2. Tontille tulevat rakennukset

Meidän tapauksessamme pihalle on tarkoitus tulevaisuudessa rakentaa niin pihasaunaa, varastoa kuin kesäkeittiötäkin. Nämä kaikki on hyvä huomioida jo ennen kuin kaivuri tulee pihanmuomkkaustöihin.

pihasuunnittelija keski-suomi, pihasuunnittelu, pihamuokkaus, pihasuunnitelma hinta

3. Istutukset

 • Selvitä tontin maaperään ja sijaintiin sopivat pensasaidat, puut ja perennat. Näitä varten saimme Päiviltä yksityiskohtaisen listan kasveista, jotka todennäköisesti viihtyisivät juuri tällä tontilla. Olen varma, että säästän luonnoksen hinnan monikertaisesti pelkästään jo tämän listan avulla!
 • Suosi yksittäisten istutusten sijaan kasviryhmiä. Kasveja on näin helpompi huoltaa ja ne viihtyvät paremmin.
pihasuunnittelu, piharakentaminen, multa hinta
Vaatii vielä erinomaista mielikuvistusta nähdä tässä kauniisti hoidettu puutarha päärynäpuineen!

Ja ettäkö minkälainen juuri meidän pihastamme tulee? Tavoitteena on ennen kaikkea helppohoitoisuus, yhdistettynä vähän puistomaiseen lopputulokseen. Haaveilen jo aamukahveista päärynäpuun alla! Edellisen pihan laittamisesta oppineena välttelen nyt pieniä piiperryksiä ja keskityn suuriin kokonaisuuksiin.  Olen niin onnellinen, että pihaprojekti edistyy, kaipaan niin kovasti sitä, että pääsen upottamaan sormeni multaan. ♥

Kerro sinun parhaat vinkkisi pihasuunnitteluun? Mitä en hoksannut tähän listata? Otan ne kiitollisuudella vastaan!

Jenni

 

The post Pihasuunnitelma käytäntöön appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa