Onpahan ollut viikko. Kaikki lapset ovat vuorollaan sairastaneet ikävää kuume-flunssaa, joka on tietenkin tarkoittanut kotipäiviä. Töiden teko kotona, lasten ollessa kipeitä taas on, sanoittaisiinko vaikkapa haastavaa. Paljon on siis jäänyt tällä viikolla sellaisia juttuja roikkumaan, joita olisi pitänyt tehdä, tietää hyvin tiivistä ensi viikkoa! Jos siihen mennessä tämä taudinkurjimus siis on selätetty.

Mutta se taudeista, nyt keskitytään mukavampiin juttuihin, nimittäin olen viime päivät pyöritellyt eri lattiamalleja aktiivisesti. Mietinnässä ovat siis uuden kodin lattiamateriaalit! Edellisen kodin maalattu siperianlehtikuusi (lankkuparketti) oli ihana monella tapaa. Lattia ei hätkähtänyt kosteudesta ja luutu luisti sillä liukkaasti. Jälkiä puulattiaan luonnollisesti tuli, mutta jotenkin ne valkoiseen lankkulattiaan kuuluvatkin. Lattian maalaaminen taas on toisaalta työläs projekti ja vaatii rakentamisen loppusuoralla ihan oman kuivumisaikansa, kun muutenkin on jo vähän kiire.

Kuva No Home without you blogi
Upea lattia Kaisan kodista:  No Home without you blogi
Kuva Timberwise
Kuva Timberwise

Tällä kertaa olen siis pyöritellyt mielessäni erilaisia parkettivaihtoehtoja. Aito puulattiahan olisi unelmien täyttymys, mutta lattialämmityksen kanssa lattialta vaadittaisiin vielä ihan erikoisominaisuuksia. Ja 100e/neliö pelkästä lattiasta kuulostaa aika tyyriiltä.. Lähinnä lankkulattiaa olisi sitten vaikkapa öljyvahattu ja harjattu tammiparketti, joka taas ei kestävyydeltään vastaa lakattua parkettia. Sävynä houluttelee vaaleaan taitettu puu. Tässä nykyisessä asunnossa on kolmisauvainen tammiparketti ja ainakin tähän on koloja ja naarmuja ehtinyt tulla ihan runsaasti, vaikka asunto on rakennettu 2014.

IMG_9765

Minkälaisia lattioita teillä ystäväiset on? Mille lattialle sinä annat pisteesi? Laminaatti, puulattia, parketti, betoni vai ehkäpä vimyyli? Jos parketti, mikä puumateriaali on mielestäsi paras? Entä mitä lattiaa et laittaisi enää koskaan? Olisin kiitollinen jokaisesta käyttökokemuksesta, linkkaa ihmeessä, jos sinulla on vielä lattiasta kuva blogissasi, instassa tai jossakin muualla?

Kiitos kaunis kommentistasi jo etukäteen!

XXX Jenni

The post Arkea ja lattiapohdintaa! appeared first on Talosanomat.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Seuraa meitä somessa