asuntomessujen-paras-puutalo-2016

Asukkaiden mietteitä 2017

Messutalon asukkaat ovat nyt asuneet talossa noin vuoden, kävimme vierailemassa ja katsomassa miten he olivat kotiutuneet, katso video tai lue haastattelu.

Miten olette kotiutuneet?
Hyvin olemme kotiutuneet. Uusi koti tuntui jo muutaman viikon jälkeen omalta sillä pääsimme heti asuntomessujen jälkeen muuttamaan.

Ketä talossa asuu?
Talossa asuu liikunnallinen nelihenkinen perhe.

Mikä talossa on parasta?
Parasta talossa on kokonaisuus. Talon suunnitteli paikallinen arkkitehti (Antti Talvitie) meidän toiveiden pohjalta. Selkeät linjat ja avarat tilat ovat yksi talon parhaista puolista.

Mitä muuttaisit jos nyt suunnittelisit uutta taloa?
Muutamia asioita tekisimme nyt toisin, mutta nämä ovat tulleet ilmi asumisen myötä.​ Autokatos saisi olla metrin leveämpi.

Talossa on isot tilat ja ikkunat. Oliko vaikeaa sisustaa?
Sisustuksesta vastasi paikallinen sisustussuunnittelija Elina Ristimaa (Room2) yhdessä perheen äidin kanssa. Olohuoneen suuri ikkuna aiheutti hieman enemmän suunnittelua, mutta lopputulos on erinomainen. Mitään ongelmia sisustuksen suhteen meillä ei ollut. Selkeä visio helpotti työtä.

 

Miksi valitsitte Teri-talot?
Teri-talot valikoitui talotoimittajaksi muutamasta eri syystä. Halusimme tehdä yhteistyötä asuntomessujen takia paikallisten ja lähialueiden yritysten kanssa. Toinen ja suurempi syy oli se, että Teri-talot pystyivät toteuttamaan ulkopuolisen arkkitehdin suunnitelman ilman muutoksia. Kolmantena syynä oli laadukkaat materiaalit ja CE-merkitty talopaketti.

Miten otitte ympäristön ja alueen huomioon talon suunnittelussa?
Ympäristö ja talon sijainti tontilla on otettu huomioon heti suunnittelu alussa. Luonnonvalon tuominen sisään on ajateltu niin, että valo seuraa perheen toimintoja varhaisen aamun auringon säteiden osuessa makuuhuoneisiin ja pesutiloihin. Aamupäivällä, puolenpäivän aikaan ja alkuiltapäivällä päivän kirkkain valo valaisee oleskelupihan, oleskeluterassit ja sisätilojen yhteiset tilat. Päivän taittuessa illaksi luonnonvalo valaisee vielä keittiön ja ruokapaikan kunnes myöhemmän illan aikana viimeiset säteet valaisevat vielä hetken pihaa, mutta eivät enää sisätiloja.

Pihasuunnittelun punaisena lankana on ollut rakennetun ympäristön liittäminen luonnollisella ja kestävällä tavalla ympäröivään luonnonympäristöön. Tavoitteena on saada lapsiperheelle helppohoitoinen ja pitkäikäinen piha, jossa onnistuu niin pihapelit kuin hyötyviljely. Yhteisöllisyys naapureiden kanssa näkyy pihasuunnitelmassa, jossa yläpuolisen tontin raja-aita on korvattu marjapensailla ja yhteisellä yhdistelmätelineellä.

Tontin kasvillisuuden värit painottuvat vihreän eri sävyjen käyttöön. Perheemme tarpeet muuttuvat vuosien saatossa, joten näin ollen myös pihan muuttaminen aikuisempaan makuun on mahdollistettu pienillä muutoksilla ja vähillä kustannuksilla.

Miten talon rakentaminen edistyi?
Aloitimme talon rakentamisen vuonna 2014 syksyllä perustusten teolla. Elementit saapuivat tontille maaliskuun alussa ja talo oli säältä suojassa kymmenen työpäivän jälkeen. Tämän jälkeen rakennustyötä jatkoi Rakentajapalvelu Jokiahon työntekijät muiden paikallisten ammattilaisten kanssa. Nyt jälkikäteen ajateltuna rakennusaika oli suhteellisen pitkä. Kesällä 2015 oli yksi hieman pidempi ajanjakso kun rakentaminen ei edennyt juuri ollenkaan. Tosin tämä oli harkittu päätös koska valmistuminen oli asetettu alkukevääseen 2016. Maalasimme itse talon suvun ja ystävien avulla loppukesästä 2015. Tämä oli oikea päätös sillä kevät 2016 oli todella kiireistä aikaa. Muutamat hetket ovat jääneet erityisesti mieleen. Ensimmäinen on tietysti elementtien saapuminen ja harjakorkeuden saavuttaminen. Toinen muisto liittyy terassiin. Yksi isoista päätöksistä oli lasittaa koko terassi. Kun lasitukset olivat paikallaan ja terassi muutenkin valmiina tuli tunne, että täällä tulemme viettämään paljon aikaa. ​Kolmas muisto rakentamisen etenemisestä on kun sain piharakennukseen tulevan valokuvausstudion viimeisen parketin palasen asennettua.

Teritalo asuntomessut puutalo

Mitä neuvoja antaisit niille jotka ovat nyt suunnittelemassa talon rakentamista?
Hyvä ystävämme sanoi, että suurimmat säästöt tehdään jo suunnitteluvaiheessa ja tämä on totta. Suunnitteluun ei voi käyttää liikaa aikaa. Toinen tärkeä asia on tietää kenen kanssa tulet uuden talosi tekemään. Luotettavat ja ammattitaitoiset työntekijät ovat tärkeä osa rakentamista.

Täyttääkö talo kaikki asettamanne vaatimukset?
Olemme todella tyytyväisiä uuteen kotiimme.

Mikä on lempipaikkasi talossa?
Lempipaikkamme on terassi. Lasitus ja kesäkeittiö ovat mahdollistaneet monia asioita joita emme olisi vanhassa kodissa kokeneet. Lisäksi lapset viihtyvät kodin avarassa olohuoneessa leikkien, pelaten ja voimistellen. Itselle tärkeä paikka on myös piharakennus, josta löytyy kotistudio valokuvaukselle.

Teri-talot Asuntomessuilla 2016

Seinäjoen asuntomessut on valinnut yhdeksi pääteemoistaan pohjalaisen tekemisen tahdon, jolla halutaan kunnioittaa etenkin alueella jo 1800-luvulta asti vallinnutta rakennus- ja puusepäntaitojen vahvaa perinnettä. Samalla tämän vuoden Asuntomessut pyrkii kohteidensa kautta nostamaan esille modernia rakentamista.

Myös Teri-talojen taustalta löytyy 100 vuotta pohjalaista rakennusosaamista, joten Seinäjoen Asuntomessut ovat oiva paikka tutustua meihin tarkemmin. Korkealaatuiset puutalomme rakennetaan ammattitaidolla ensiluokkaisista materiaaleista ja suunnittelijamme auttavat sinua saamaan tulevasta kodistasi juuri sellaisen kuin perheesi tarvitsee.

Viimevuotinen kohteemme Cubo huokuu messujen teeman mukaisesti modernia puutaloarkkitehtuuria. Samalla siinä korostuu vahvasti pyrkimyksemme toteuttaa jokaisessa rakentamassamme talossa tulevien asukkaiden yksilölliset toiveet.

TERI-TALOT CUBO KOHDE NR 25

Osoite: Tulikivimylly 34
Huoneistoala: 168 m²

Cubon sydämen muodostaa avara keittiön, ruokailuhuoneen ja olohuoneen yhdistelmä. Tilavalta terassilta löytyy puolestaan sekä poreamme että omaksi osakseen rajattu lasitettu kesäkeittiö.

MIKSI VALITSIMME TERI-TALON?

“Saadaksemme toiveidemme mukaisen yksilöllisen kodin, valitsimme Teri-Talot, joille yksikään toiveistamme ei ollut mahdotonta toteuttaa.”
– Laura & Elias

Kuvia messutalosta

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa