Lumiset katot tai roudassa oleva maa eivät ole esteitä talon rakentamiselle. On erinomainen idea rakentaa talo talvisaikaan ja siihen sisältyy itse asiassa useita etuja.

Kunhan talon sokkeli on valmis ennen pakkasten tuloa, loput on mahdollista rakentaa talvella. Runko voidaan nostaa, vaikka maassa olisi lunta. Lumi on oikeastaan sama asia kuin sade, mutta ainoastaan hieman kuivemmassa muodossa. Lumi ei tunkeudu puun sisälle vaan laskeutuu sen pinnalle, josta se on helppo puhaltaa tai lakaista pois.

Ei ole väliä mihin vuodenaikaan rakennat, mutta tärkeää on saada talo suojaan katon alle säältä ja tuulelta mahdollisimman pian. Siksi elementtitalot ovat loistava valinta Suomen vaativissa sääolosuhteissa.

– Valmistamme elementit sisätiloissa ja suojaamme ne hyvin kuljetuksen ja asennuksen aikana. Rakennustyömaalla saamme talon nopeasti katon alle, jolloin siitä tulee täysin sääsuojattu. Tällä tavoin voimme varmistaa, ettei seiniin pääse kosteutta, kertoo Teri-Talojen toimitusjohtaja Ulrika Ahlbäck.

Rakennusteollisuudessa talvikuukaudet ovat yleensä rauhallisimpia, koska monet uskovat edelleen, että rakennusprojekteja toteutetaan ainoastaan kesällä. Hyödynnä tilannetta ja rakenna talvella, jolloin on paljon helpompaa tavoittaa ammattitaitoisia käsityöläisiä, jotka ovat yleensä varattuna kesäisin. Jos aloitat rakennusprojektin syksyllä, pääset muuttamaan uuteen kotiin ennen kesän alkua, jolloin ehdit laittaa puutarhan kuntoon kesäksi uuden kodin ympärille. On oikeastaan aika loogista rakentaa talvella, eikö niin?

Rakenna talvella – mutta ole tarkkana seuraavissa:

  • Perustustyöt voidaan aloittaa vasta rakennusluvan saamisen jälkeen. Hae rakennuslupaa hyvissä ajoin, jotta rakennusprojekti pääsee alkamaan suunnitellusti.
  • Suunnittele rakennusprojekti siten, että perustukset ovat valmiit ennen talvea, jotta vältyt lisäkustannuksilta.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa