Kun sopiva tontti on löytynyt, on aika etsiä sille sopiva talo. Yksi vaihtoehto on talon suunnittelu alusta alkaen omia tarpeita ja mieltymyksiä vastaavaksi. Talon suunnittelu saattaa kuulostaa hankalalta, mutta me Teri-Taloilla tarjoamme ammattitaitoisen henkilöstömme avuksesi suunnittelemaan muodoltaan, pohjaltaan ja julkisivultaan täysin uniikin ja perheesi tarpeita vastaavan talomallin. Kokosimme alle esimerkin siitä, miten talon suunnittelu etenee vaihe vaiheelta.

Kannattaa myös muistaa, että toisinaan se oikea talo saattaa löytyä valmiiden talomallien joukosta, joskin monesti malli vaatii pieniä tai isompia muutoksia ennen kuin lopputulos on juuri halutun kaltainen. Juuri tästä syystä Teri-Talojen kaikki talomallit ovat täysin räätälöitävissä toiveidesi mukaan. Voit päättää esimerkiksi talon mitat, huonejärjestyksen, ikkunoiden ja ovien sijoittelun ulkoseinissä, väliseinien ja -ovien paikat sekä millaisia kuisteja tai terasseja haluat. Vain tiettyjä hyväksi havaittuja rakenneratkaisuja, kuten esimerkiksi ulkoseinärakennetta ja nurkkaliitoksia, ei voi räätälöidä.

Talon suunnittelu alkaa toiveiden kartoituksella

Uniikin unelmakodin ja perheesi tarpeita vastaavan talon suunnittelu alkaa tapaamisella talomyyjän kanssa. Tapaamisessa kartoitetaan haaveitasi, toiveitasi ja tarpeitasi talon suhteen, katsellaan mahdollisia pohjapiirrosluonnoksia ja kirjataan ylös ne asiat, jotka haluat unelmakodissasi ehdottomasti olevan.

Talomyyjä käy kanssasi läpi myös toiveet ja tarpeet koskien talon toimintoja, ulkomuotoa, ulkonäköä, sijoittelua tontille, materiaaleja jne. Samalla selvitetään rajoittaako esimerkiksi kaavoitus jotenkin rakentamista tontillanne.

Suunnittelija piirtää unelmat paperille

Talon suunnittelu vaatii ideoiden lisäksi luonnollisesti paljon osaamista ja ammattitaitoa. Suunnitteluprosessiin osallistuukin sinun ja talomyyjän lisäksi Teri-Talojen arkkitehtisuunnittelija sekä rakennesuunnittelija. Suunnittelijoiden tehtävä on piirtää haaveesi ja unelmasi paperille sellaiseen muotoon, että talo on teknisesti mahdollista toteuttaa ja vastaa myös mahdollisimman tarkasti toiveitasi. Näin varmistetaan, että kaikki ideat ja toiveet voidaan toteuttaa toimivalla tavalla.

Suunnittelija pystyy tarjoamaan sinulle kokemuksen kautta tulleita toimivia ratkaisuehdotuksia ja valaisemaan sinua sellaisista seikoista, joita et välttämättä ole tullut ajatelleeksi, olipa kyse kantavista rakenteista tai vaikkapa WC:n oven aukeamisesta olohuoneeseen.

Talon suunnittelussa käytetään suunnitteluohjelmaa, jonka avulla on mahdollista tehdä talosta värillinen 3D-malli pdf-muotoon. Näin voit pyöritellä ja tutkia taloa omalla tietokoneellasi jo suunnitteluvaiheessa. Lisäksi 3D-malliin voidaan tallentaa ns. viipaloituja näkymiä, joiden avulla pääset kurkkaamaan talon sisälle. Monelle talon näkeminen “valmiina” on myös se hetki, jolloin unelma alkaa todella konkretisoitua: me rakennamme oman kodin!

Paperilta tontille

Kun kodin yksityiskohdat on hiottu kohdalleen, saat luonnoksen toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesta talosta noin kahdessa viikossa. Valmis luonnos lähetetään sähköpostitse sinulle ja talomyyjälle tarkistettavaksi ja läpikäytäväksi. Mahdolliset muutos- ja korjauspyynnöt lähetetään takaisin suunnittelijalle.

Kun olet tyytyväinen taloluonnokseen, talomyyjä valitsee kanssasi haluamasi toimitussisällön ja -laajuuden sekä valmiusasteen. Näiden perusteella myyjä laskee sinulle hinta-arvion talosta. Kun on lyöty kättä päälle, Teri-Talot aloittaa uniikkien taloelementtien valmistuksen. Unelmakodin matka paperilta tontillenne voi alkaa!

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa