Meille vastaus on helppo, sillä rakennamme ainutlaatuisia ja laadukkaita puutaloja, kuten olemme tehneet jo vuosikymmenten ajan. Mutta toki meiltä löytyy perusteluitakin mielipiteemme tueksi.

Puutalo vai kivitalo materiaalien näkökulmasta

Puu on uusiutuva luonnonvara ja itse asiassa ainoa rakennusmateriaali, joka on täysin uusiutuva. Puutalon voidaan siis katsoa olevan ekologinen valinta. Me Teri-taloilla otamme ympäristön huomioon myös muuten, sillä käytämme taloelementeissämme mahdollisimman pitkälle kotimaisia sekä ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä materiaaleja.

Kivi mielletään usein kylmäksi ja kovaksi elementiksi. Puu sitä vastoin on kodikas, lämminhenkinen ja eloisa materiaali, jota käytetään paljon myös kodikkaassa sisustuksessa.

Puutalo vai kivitalo rakentamisen näkökulmasta

Puutalo ja kivitalo eroavat toisistaan luonnollisesti myös rakennusteknisiltä ominaisuuksiltaan. Meillä Suomessa on todella pitkät perinteet puutalojen rakentamisessa. Tämä tarkoittaa sitä, että kokemuksen myötä puutaloista on opittu vuosikymmenten varrella tekemään jatkuvasti yhä parempia.

Merkittävä eroavaisuus löytyy myös rakennuskustannuksista. Puutalo on nimittäin kivitaloa edullisempi rakentaa. Yksi tähän vaikuttava tekijä on puuelementtien keveys kivimateriaaliin verrattuna. Kevyet puuelementit on verrattain helppo kuljettaa tontille.

Puutalo ja kivitalo myös valmistuvat eri tahdissa. Puuelementteihin voidaan nimittäin asentaa ikkunat ja ovet jo tehtaalla valmiiksi. Tämä sekä takaa tiiviin rakenteen että nopeuttaa koko rakennusprosessia. Puutalo onkin kaiken kaikkiaan kivitaloa nopeampi pystyttää. Lisäksi puutaloon on helpompaa tehdä muutoksia jälkikäteen, kunhan kantavien seinien annetaan jäädä entiselleen.

Puutalo vai kivitalo?

Tässä ei suinkaan ole esitetty mitään absoluuttista totuutta ja jokainen rakennusprojekti on varmasti omalla tavallaan erityinen eikä siten suoraan vertailukelpoinen. Lisäksi on varmasti olemassa myös monia muita tekijöitä, joiden kautta korostuvat puutalon ja kivitalon eroavaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet. Toivottavasti kuitenkin tämä nopea katsaus auttaa edes hieman selvittämään puutalojen hyviä puolia.

Lopuksi todettakoon, että nimenomaan puu on Suomessa yleisin omakotitalojen rakennusmateriaali. Ja jos sinäkin päädyt puutaloon, muista että ensiluokkaisista materiaaleista rakennettu ja vapaasti räätälöitävä Teri-talo ei ole lainkaan hassumpi valinta. 40 vuoden kokemus elementtitalojen valmistuksesta sekä huolellisesti ja ammattitaidolla käsityönä tehdyt elementit nimittäin takaavat sen, että Teri-talo säilyttää arvonsa vuosikymmeniä.

Hae inspiraatiota

Miksi Teri-talo?

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja?

Katso mistä löytyy lähin edustajamme ja kysy lisää!

Seuraa meitä somessa